Foreningen !les mottok i forrige uke bokbransjens hederspris, Gullegget, for vårt arbeid med litteratur og formidling gjennom to tiår.

Silje Tretvoll. Foto: Finn Ståle Felberg

Prisen ble delt ut under Bokdagen, en bransjedag i regi av Forleggerforeningen, på Latter i Oslo.

I juryens begrunnelse heter det:

Som vi vet – nordmenn er et av verdens mest lesende folkeferd. Den posisjonen beholder man ikke uten å nå stadig nye generasjoner og målgrupper med litteratur. Årets Gullegg-mottaker er en av de mest standhaftige pådriverne for at lesing skal gjennomsyre samfunnet.

Vinneren har brakt forfattere inn i fotballgarderober, sendt aktuelle og til dels kontroversielle sakprosaskribenter inn i klasserom, og redigert antologier fra hele det norske litteraturfeltet i gedigne opplag.

Vinneren har spilt en rolle som innovatør innen litteraturformidling, og har også introdusert og organisert tiltak som Ungdommens Kritikerpris og Poesislam. Nylig ble det sågar norsk vinner i verdensmesterskapet i Poesislam. I år ser i det hele tatt ut til å bli et jubelår, når Foreningen !les både fyller 20 år og mottar Gullegget. Gratulerer!

Daglig leder i Foreningen !les, Silje Tretvoll, var glad og stolt over å ha mottatt hedersprisen.

– Det er stort og viktig for oss å motta bokbransjens hederspris. Vi ser på dette som en anerkjennelse av det lange og grundig arbeidet vi har utført gjennom 20 år. Det at arbeidet vårt løftes fram og synliggjøres betyr mye for oss, sier Tretvoll i en pressemelding fra Foreningen !les.