Forfatterboliger

Som medlem av NBU kan man søke om om å benytte bortilbud for forfattere.

Kunstnerbolig i Rogaland

Rogaland fylkeskommune inviterer kunstnere til å besøke fylket og tilbyr i den forbindelse gratis bolig. Formålet er å gi kunstnere fra inn- og utland mulighet til å oppleve og kanskje bli faglig inspirert av Rogalands kultur og natur.

Nærmere beskrivelse av mulighetene finnes på fylkesbibliotekets nettsted [http://www.rogaland.fylkesbibl.no] Søknadsfrist: 15 mai.

Fjelberg Prestegard

En antikvarisk perle i hjertet av Sunnhordland. Av i alt ni bygninger, som er under restaurering for ny bruk, er Hovedhuset innredet med fire arbeidsrom og et større atelier. Alle arbeidsrommene har eget toalett og dusj.
www.fjelbergprestegard.no

Andøen Gård

ligger på Andøya, som er landfast, og ligger ca. 10 kilometer vest for Kristiansand. En del av bygget er innredet som en egen liten leilighet. Denne leiligheten er tenkt som en skrivestue, der forfattere kan søke ro og inspirasjon til å skrive. Man kan til nød bo to stykker her, men leiligheten er i utgangspunktet beregnet på en. Interesserte kan henvende seg til:
Litteraturformidlingsprosjekt i Agder
Andøyveien 41
4623 Kristiansand
Tlf. 3807 5190

Skrivestua Herberget

Herberget er Nordnorsk Forfatterlag si skrivestue. Den er ei gammel rorbu, som ligger i Stamsund i Lofoten trygt omfavna av storhavet og spisse fjell. Herberget romme 10 sengeplasser.
Kontakt Nordnorsk Forfatterlag
Tlf: 77 64 33 20

Skrivestue på Nesodden

Miljøvennlig lite hus med stor hage i vakre omgivelser til leie. Flotte turmuligheter, tilgang til drivhus og atelier. Gangavstand til nærbutikk, ca. 15 min. til badeplass og 45 min. reise til Oslo sentrum. Passer godt for et skrivende menneske en kortere periode.
Interesserte kan henvende seg til: Trude Hellesø mob. 98603350
epost: trudehel@online.no

Schäffergården

som eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid, kan tilby studieopphold.
Jægerborgs Allé 166
DK-2820 Gentofte
Tlf. +45 39 77 28 00
Hjemmeside til [ Schäffergården ]

Digterhjemmet

Julius Bomholts hus «Digterhjemmet», som er et gammelt, gjennomrestaurert og fullt møblert skipperhus tilbys som bolig for nordisk forfatter for en periode på 1 år. Man må selv betale for oppvarming, strøm, telefon, rengjøring etc., samt være ansvarlig for husets inventar.

Regler for bruk av huset samt en kortfattet orientering fås ved henvendelse til Centralbiblioteket for Ribe Amt
Nørregade 19
DK-6700 Esbjerg, Danmark

Gammel Have

Sødingevej 31
DK-5750 Ringe Gammel Have er et fristed på Fyn for nordiske kunstnere.
Huset inneholder arbeidsrom, stue, 2 soverom, kjøkken og bad.

Opphold tilbys for en eller flere måneder, og prisen er (i 2002) dkr. 1.700,- pr. mnd. (i juni – august dkr. 2.700 pr. mnd.) inkl. lys og varme. Det er ca. 3 km til tog og butikker, gangavstand til lokalbuss. Søknadsfrist 20.8 og 20.2.

Søknad om opphold sendes:
Advokat Peter Flint Jensen
Centrumpladsen 2, DK-5700 Ringe
tlf. 0045 62 623900
Han kan også gi nærmere opplysninger.

Hjemmeside: www.gammelhave.dk

Gunnarshus – Reykjavík

Gunnarshus i Reykjavík drives av Islands forfatterforbund. I huset er en gjestebolig for forfattere, oversettere og andre litteraturmennesker. Huset ligger sentralt i Reykjavík.
Oppholdets varighet er fra 1-8 uker.
Betaling: kr. 10.000,- ISK pr. uke.
Tlf: +354 568 3190
E-post: ritsamb@itn.is

Baltic Centre of Writers and Translators

i Visby på Gotland tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise og kost etc. må man betale selv, og man må selv sørge for matlaging, oppvask og rengjøring av rommet.

Nærmere opplysninger og søknadsskjema kan fås ved henvendelse til: Box 1096 621 21 Visby
Sverige
Tlf. 00 46 498 218764

E-post: baltic.centre@gotlandica.se

Hjemmeside

Wawes of Three Seas

det internasjonale forfatter-og oversettersenteret på Rhodos, tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise-, mat etc. må man betale selv. Nærmere opplysning kan fås ved henvendelse til International Writers and Tranlators Centre
Laskou Street 10A
851 00 Rhodos

Tlf. 00 30 241 32510, faks: 00 30 241 32 455

E-post: wawes@rho.forthnet.gr
Søknadsskjema, som også kan fås i NBUs sekretariat, sendes NBU.

Roma – Artist-in-Residence program

Skandinavisk Forenings Kunstnerkollegium i Rom indkalder ansøgninger om ophold for perioden februar – juli 2007. Ansøgningsfristen er den 15. oktober 2006.

Nordiske skabende kunstnere, kunstformidlere og kulturarbejdere (billedkunst, litteratur, musik, scenekunst, film) kan søge om ophold på 1-6 måneder. Et 1400-tals palads i Trastevere er rammen om 5 legatboliger med arbejdsmuligheder samt fælles faciliteter. Et Artist-in-Residence program støttet af Nordisk Ministerråd.

Se [www.skandinaviskforening.org] (ansøgningsskema, ansøgnings- og stipendievejledning) Adm. sekr. +39 3345058275 / Forstander: +39 3345058283 / skand.for@edbusiness.it

Leilighet i Budapest

Leies gjerne ut: en sentralt og stille beliggende leilighet (41 kvadratmeter), nyoppusset, i tredje etasje i gammel bygård i Budapest, på Pest-siden, ved Byparken og The Gallery of Fine Arts, fire busstopp fra Musikk-konservatoriet, Fotomuseet og Dikternes bokhandel. Stort arbeids- og soverom, en liten samling bøker og plater, sengklær; kjøkken med kjøleskap, komfyr, utsikt mot lekeplass og grønt; bad med badekar og vaskemaskin. Sove- og arbeidsplass for to +. Trolleybusser og alle slags butikker i nærheten. Mobilt internett, raskt og pålitelig,  med Telenor-modem. Dette kan brukes av alle gjester, mot en beskjeden betaling.  Å bli undersøkt av optiker el. øyenlege og skaffe seg nye briller (og reparere tenner!?) hos dyktige fagfolk er svært prisgunstig i Budapest. For ikke å nevne pedikyr, massasje, tyrkiske bad. For de som har fotografiske negativer de ønsker å skanne inn: jeg kjenner en mester i faget. Og også en meget god grafisk designer. Jeg kjøpte leiligheten før jeg ble ”tatt” av India & Bangladesh, og ønsker at flere skal kunne sitte der og skrive eget, oversette, tenke, komme tilbake og hvile etter byvandringer… samt oppdage et Europa som fremdeles, i visse kvartaler, er gammelt .

Leie for en uke:1400 kr; for to uker 2300 kr; for tre uker 3000 kr; for en måned 3500. Da er utgifter knyttet til strøm, gass og elektrisitet iberegnet.
Leiekonto 1607 17 66261.

Vennlig hilsen Wera Sæther  wera.sether@gmail.com   mobil 41442429

Dele hus i fredelig fjellandsby på Gran Canaria?

Sverre Knudsen har eit hus på Gran Canaria, som han kan tenkje seg å dele med andre forfattarar. Nærmare bestemt ein leigebuar til eit rom med eige bad.

Jeg er så heldig å ha et hus i en paradisisk, bitteliten landsby oppe i fjellene på Gran Canaria. Her er jeg stort sett alene, og søker en leieboer (bare én) til et rom med eget bad og massevis av fellesareal for minimum 1 måned, men  helst mer. Forholdsvis stabilt internett, brukbar mobildekning (når man lener seg ut av vinduet i biblioteket) og buss flere ganger om dagen. Sommeren har kommet, men det er absolutt ikke for varmt i skyggen. Resten kan vi ta etter hvert.

Kr. 4000,- pr mnd for 3 mnd og mer, Kr 6000,- for en mnd. Mail: sverre@knuds1.net

Skrivestue i Roma?
Hvordan hadde det vært å sitte i ro og fred å arbeide med tekst i en leilighet i Roma og samtidig bo tett ved alle severdighetene i den evige stad? Hvordan hadde du likt å kunne bo slik, at du det ene øyeblikket kunne hente inspirasjon fra Romas hektiske og urbane atmosfære, og i det neste rusler hjem til en stille gate der du kan høre fuglene synge? Dette har du muligheten til nå!
På en høyde, rett ved siden av Vatikanet, ligger Monte del Gallo. Romerne kaller området for «Landsbyen» da stedet utgjorde en egen koselig liten husklynge der pavens folk bodde på 1930 tallet.
Fra leiligheten min kan du beskue den store kuppelen i Vatikanet fra alle vinduer.
Leiligheten er på 40 m2 og ligger i 3 etasje (toppetasje) i en nydelig bygård øverst i Monte del Gallo. Den består av en liten gang, bad, stue og kjøkken i ett, og et stort soverom. Leiligheten har 4 soveplasser: En dobbelseng og en romslig dobbel sovesofa. Leiligheten ble totalrenovert i 2011.
I nærmiljøet finner du alt du trenger innen 6-7 minutters rekkevidde. En perfekt skrivestue som leies ut til spesialpris til skrivende kollegaer blant NBUs medlemmer! Google: Finn kode 45911423 for å se bilder av leiligheten. Ta kontakt med Bjørn Lindst ad på bjornlindstad@hotmail.com hvis du er interessert.

 

The Liguria Study Center for Arts and the Humanities (stipendier och gästhem i Genua, Italien)

http://www.bfny.org/
Arbetsrum på Kökar (Ålands skärgårds gästateljé)

http://www.kokarkultur.com/
Wassard Elea (författarbostäder i Campanien, Italien)

http://wassardelea.blogspot.no/
Sangam House, Pondicherry, Indien

http://www.sangamhouse.org/
Ordstationen , Lövestad, Skåne

http://www.gammelhave.dk/

 

 

2 kommentarerLegg inn dine
  1. Skrivestue i Lofoten,

    Ønsker du å sitte et fredfullt sted i naturskjønne omgivlelser på yttersiden av Lofoten tett på havet, fjell og turområder å skrive?
    Jeg leier ut et hus, som ligger et steinkast fra havet med utsikt til horisonten og Vesterålen fra kjøkkenvinduet, som er komfortabelt med romslig bad, kjøkken, stue og tre soverom (evt. et arbeidsrom og to soverom) i 2. etg, badekar, stor vedovn med glass, oppvaskmaskin, vaskemaskin, møbler og utstyr, alt fra blender, jucer til service, kjøkkenredskaper, bestikk, ekspresso og presskanne. Redcord treningsslynge henger i 2 .etg til fri benyttelse, for den som har lyst. Bruk av innlagt bredbånd er med i leien. Huset er disponibelt fra 9. september til 23. november, og koster bare to mnd husleie a 5000 kr + pluss strøm.

    Jeg har selv bodd her i to år og opplever glede hver gang jeg kommer hjem og kjenner roen og den gode energien stedet gir. Jeg vil gjerne gi andre muligheten til å oppleve dette og Laukvik, som har tatt i mot meg med åpne armer. Det er en lokal Coop butikk her ellers er det 3,5 mil til Svolvær og stedet er også et fint utgangspunkt for å oppleve Vesterålen. Rett nedenfor huset, er det to hvite strender; et yndet sted for surfere i og utenfor Lofoten.

  2. Hei! Lurte på om du leier ut hvert år? Mvh Aud Irene

Legg inn kommentar

Vennligst oppgi ditt navn

Ditt navn er påkrevd

Vennligst oppgi en gyldig epostadresse

En epostadresse er påkrevd

Vennligst legg inn din melding

Norsk Barne- og Ungdomsbokforfattere er en selvstendig forening grunnlagt i 1947.
Foreningens formål er å ivareta norske barne- og ungdomsbokforfatteres faglige og
økonomiske interesser, samt å verne og fremme norsk barne- og ungdomslitteratur.

Postadresse
Postboks 261 Sentrum
0103 Oslo

Besøksadresse
Rådhusgata 7
0103 Oslo

Telefon: 22 47 85 70
Telefaks: 22 42 53 58

Sekretariatet: sekretariat@nbuforfattere.no
Redaksjonen: redaksjonen@nbuforfattere.no

NBU © 2015 Alle rettigheter. Ansvarlig redaktør: Magnhild Bruheim. Signerte artikler avspeiler forfatterens og ikke nødvendig NBUs synspunkter.