Forfatterboliger

Som medlem av NBU kan man søke om om å benytte bortilbud for forfattere.

Kunstnerbolig i Rogaland

Rogaland fylkeskommune inviterer kunstnere til å besøke fylket og tilbyr i den forbindelse gratis bolig. Formålet er å gi kunstnere fra inn- og utland mulighet til å oppleve og kanskje bli faglig inspirert av Rogalands kultur og natur.

Nærmere beskrivelse av mulighetene finnes på fylkesbibliotekets nettsted [http://www.rogaland.fylkesbibl.no] Søknadsfrist: 15 mai.

Fjelberg Prestegard

En antikvarisk perle i hjertet av Sunnhordland. Av i alt ni bygninger, som er under restaurering for ny bruk, er Hovedhuset innredet med fire arbeidsrom og et større atelier. Alle arbeidsrommene har eget toalett og dusj.
www.fjelbergprestegard.no

Andøen Gård

ligger på Andøya, som er landfast, og ligger ca. 10 kilometer vest for Kristiansand. En del av bygget er innredet som en egen liten leilighet. Denne leiligheten er tenkt som en skrivestue, der forfattere kan søke ro og inspirasjon til å skrive. Man kan til nød bo to stykker her, men leiligheten er i utgangspunktet beregnet på en. Interesserte kan henvende seg til:
Litteraturformidlingsprosjekt i Agder
Andøyveien 41
4623 Kristiansand
Tlf. 3807 5190

Skrivestua Herberget

Herberget er Nordnorsk Forfatterlag si skrivestue. Den er ei gammel rorbu, som ligger i Stamsund i Lofoten trygt omfavna av storhavet og spisse fjell. Herberget romme 10 sengeplasser.
Kontakt Nordnorsk Forfatterlag
Tlf: 77 64 33 20

Skrivestue på Nesodden

Miljøvennlig lite hus med stor hage i vakre omgivelser til leie. Flotte turmuligheter, tilgang til drivhus og atelier. Gangavstand til nærbutikk, ca. 15 min. til badeplass og 45 min. reise til Oslo sentrum. Passer godt for et skrivende menneske en kortere periode.
Interesserte kan henvende seg til: Trude Hellesø mob. 98603350
epost: trudehel@online.no

Schäffergården

som eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid, kan tilby studieopphold.
Jægerborgs Allé 166
DK-2820 Gentofte
Tlf. +45 39 77 28 00
Hjemmeside til [ Schäffergården ]

Digterhjemmet

Julius Bomholts hus «Digterhjemmet», som er et gammelt, gjennomrestaurert og fullt møblert skipperhus tilbys som bolig for nordisk forfatter for en periode på 1 år. Man må selv betale for oppvarming, strøm, telefon, rengjøring etc., samt være ansvarlig for husets inventar.

Regler for bruk av huset samt en kortfattet orientering fås ved henvendelse til Centralbiblioteket for Ribe Amt
Nørregade 19
DK-6700 Esbjerg, Danmark

Gammel Have

Sødingevej 31
DK-5750 Ringe Gammel Have er et fristed på Fyn for nordiske kunstnere.
Huset inneholder arbeidsrom, stue, 2 soverom, kjøkken og bad.

Opphold tilbys for en eller flere måneder, og prisen er (i 2002) dkr. 1.700,- pr. mnd. (i juni – august dkr. 2.700 pr. mnd.) inkl. lys og varme. Det er ca. 3 km til tog og butikker, gangavstand til lokalbuss. Søknadsfrist 20.8 og 20.2.

Søknad om opphold sendes:
Advokat Peter Flint Jensen
Centrumpladsen 2, DK-5700 Ringe
tlf. 0045 62 623900
Han kan også gi nærmere opplysninger.

Hjemmeside: www.gammelhave.dk

Gunnarshus – Reykjavík

Gunnarshus i Reykjavík drives av Islands forfatterforbund. I huset er en gjestebolig for forfattere, oversettere og andre litteraturmennesker. Huset ligger sentralt i Reykjavík.
Oppholdets varighet er fra 1-8 uker.
Betaling: kr. 10.000,- ISK pr. uke.
Tlf: +354 568 3190
E-post: ritsamb@itn.is

Baltic Centre of Writers and Translators

i Visby på Gotland tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise og kost etc. må man betale selv, og man må selv sørge for matlaging, oppvask og rengjøring av rommet.

Nærmere opplysninger og søknadsskjema kan fås ved henvendelse til: Box 1096 621 21 Visby
Sverige
Tlf. 00 46 498 218764

E-post: baltic.centre@gotlandica.se

Hjemmeside

Wawes of Three Seas

det internasjonale forfatter-og oversettersenteret på Rhodos, tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise-, mat etc. må man betale selv. Nærmere opplysning kan fås ved henvendelse til International Writers and Tranlators Centre
Laskou Street 10A
851 00 Rhodos

Tlf. 00 30 241 32510, faks: 00 30 241 32 455

E-post: wawes@rho.forthnet.gr
Søknadsskjema, som også kan fås i NBUs sekretariat, sendes NBU.

Roma – Artist-in-Residence program

Skandinavisk Forenings Kunstnerkollegium i Rom indkalder ansøgninger om ophold for perioden februar – juli 2007. Ansøgningsfristen er den 15. oktober 2006.

Nordiske skabende kunstnere, kunstformidlere og kulturarbejdere (billedkunst, litteratur, musik, scenekunst, film) kan søge om ophold på 1-6 måneder. Et 1400-tals palads i Trastevere er rammen om 5 legatboliger med arbejdsmuligheder samt fælles faciliteter. Et Artist-in-Residence program støttet af Nordisk Ministerråd.

Se [www.skandinaviskforening.org] (ansøgningsskema, ansøgnings- og stipendievejledning) Adm. sekr. +39 3345058275 / Forstander: +39 3345058283 / skand.for@edbusiness.it

 

Leilighet i Budapest

Damjanich utca 39., VII. kerület (bydel Erzsébetváros)

Jeg leier gjerne ut en sentralt og stille beliggende leilighet (41 kvadratmeter), ganske nyoppusset, i tredje etasje i en gammel bygård på Pest-siden av Donau.
I første etasje i gården: et lite spisested med kebab og falafel, et apotek og en bokhandel.
Beliggenhet: ved Byparken (Városliget) og The Gallery of Fine Arts (under renovering i skrivende stund), fire busstopp fra Musikk-konservatoriet, Fotomuseet og Dikternes bokhandel. Flere trolleybusser rett i nærheten.

Jeg bruker leiligheten regelmessig og vil gjerne at også andre skal kunne sitte her og tenke, lese, skrive, oversette, hvile etter byvandringer – samt oppdage et Europa som fremdeles, i visse kvartaler, er gammelt og har en ganske annen historie enn den nordiske.
Du er ikke nødt til å være et skrivende menneske for å kunne leie leiligheten, i en uke, en måned eller mer. Men du må være villig til å ta vare på stedet som om det – også – var ditt.

Hva Budapest har: musikk, klassiske konserter, jazz og folkemusikk, med usedvanlige utøvere som Lajkó Félix, Ferenc Snétberger og Mikael Dresch; historie, historie, historie; gamle gater å reke rundt i, med eller uten kamera; Donau; et særdeles godt utbygd offentlig transportsystem; tyrkiske og andre bad, med svømmebasseng, fotpleie og massasje; spennende små spesialbutikker, for veganere, musikere og andre; et godt kjøkken, bugnende og røde og grønne grønnsaker (nb: Lehel tér, som er et stort torg), samt et rikelig utvalg av organiske varer; museer av mange slag; OralMed Studio og andre
steder for god tannpleie, samt mye mer.

Det fins rimelige spisesteder i Damjanich utca og svært mange spisesteder av forskjellig slag i nærheten av Konservatoriet. Så er det mulig å lage mat i leiligheten.
Hva leiligheten har: stort arbeids- og soverom, kjøkken, stort bad, gang, kott. Sove- og arbeidsplass for to +. Gode madrasser på gulvet. Sjelden takhøyde. En liten og mangfoldig samling bøker, både skjønnlitterære og mange om Budapest og Ungarn. Liten cd-spiller og cder med klassisk musikk, ungarsk jazz og folkemusikk. Yogamatte. Printer, raskt wi-fi. Tre dyner, sengklær, håndklær. Kjøkken med kjøleskap, komfyr, vannkoker, visper, utsikt mot lekeplass og grønt. Bad med toalett, servant, badekar, vaskemaskin, hårtørrer samt elementære saker som såpe og sjampo.
Leie for en uke (2016): 1600 kr; for to uker 2600 kr; for tre uker 3500 kr; for en måned 4200.
Da er utgifter knyttet til strøm, gass , elektrisitet og wi-fi iberegnet. Leiekonto 1607 17 66261.
Er du interessert i å leie, så kontakt meg gjerne.

Vennlig hilsen Wera Sæther
mobil: +41 442 429, wera.sether@gmail.com

 

Dele hus i fredelig fjellandsby på Gran Canaria?

Sverre Knudsen har eit hus på Gran Canaria, som han kan tenkje seg å dele med andre forfattarar. Nærmare bestemt ein leigebuar til eit rom med eige bad.

Jeg er så heldig å ha et hus i en paradisisk, bitteliten landsby oppe i fjellene på Gran Canaria. Her er jeg stort sett alene, og søker en leieboer (bare én) til et rom med eget bad og massevis av fellesareal for minimum 1 måned, men  helst mer. Forholdsvis stabilt internett, brukbar mobildekning (når man lener seg ut av vinduet i biblioteket) og buss flere ganger om dagen. Sommeren har kommet, men det er absolutt ikke for varmt i skyggen. Resten kan vi ta etter hvert.

Kr. 4000,- pr mnd for 3 mnd og mer, Kr 6000,- for en mnd. Mail: sverre@knuds1.net

Skrivestue i Roma?
Hvordan hadde det vært å sitte i ro og fred å arbeide med tekst i en leilighet i Roma og samtidig bo tett ved alle severdighetene i den evige stad? Hvordan hadde du likt å kunne bo slik, at du det ene øyeblikket kunne hente inspirasjon fra Romas hektiske og urbane atmosfære, og i det neste rusler hjem til en stille gate der du kan høre fuglene synge? Dette har du muligheten til nå!
På en høyde, rett ved siden av Vatikanet, ligger Monte del Gallo. Romerne kaller området for «Landsbyen» da stedet utgjorde en egen koselig liten husklynge der pavens folk bodde på 1930 tallet.
Fra leiligheten min kan du beskue den store kuppelen i Vatikanet fra alle vinduer.
Leiligheten er på 40 m2 og ligger i 3 etasje (toppetasje) i en nydelig bygård øverst i Monte del Gallo. Den består av en liten gang, bad, stue og kjøkken i ett, og et stort soverom. Leiligheten har 4 soveplasser: En dobbelseng og en romslig dobbel sovesofa. Leiligheten ble totalrenovert i 2011.
I nærmiljøet finner du alt du trenger innen 6-7 minutters rekkevidde. En perfekt skrivestue som leies ut til spesialpris til skrivende kollegaer blant NBUs medlemmer! Google: Finn kode 45911423 for å se bilder av leiligheten. Ta kontakt med Bjørn Lindstad på bjornlindstad@hotmail.com hvis du er interessert.

Pellebu – Hafjell

Elin Ørjasæter og Nils Gullak Horvei eier skrivestua Pellebu, som er en moderne leillighet på Hafjell. Se egne nettsider for Pellebu på www.pellebu.no Vi ønsker å leie ut denne til skrivende folk i sommerhalvåret og først del av høsten, helst langtidsleie (f.eks. tre måneder).

Andre skrivesteder:

The Liguria Study Center for Arts and the Humanities (stipendier och gästhem i Genua, Italien)

http://www.bfny.org/
Arbetsrum på Kökar (Ålands skärgårds gästateljé)

http://www.kokarkultur.com/
Wassard Elea (författarbostäder i Campanien, Italien)

http://wassardelea.blogspot.no/
Sangam House, Pondicherry, Indien

http://www.sangamhouse.org/
Ordstationen , Lövestad, Skåne

http://www.gammelhave.dk/

 

 

Theme by Anders Norén