No har eg flytta, eller rettare sagt: eg har blitt pendlar. Ein slik med familie og hus ein stad, og hybel og arbeid ein annan stad. Eller, interessant nok er det ikkje heilt sikkert eg har familie, for eg er ikkje gift, og då må likningskontoret bestemme om eg er pendlar med familie ein stad og arbeid og hybel ein annan stad. Sambuarar er pendlarfrådragets parikaste, saman med vidaregåandeelevar.

Eg gledde meg til austlandet mest på grunn av snøen, skiføret. Bestemte meg for lenge sia at eg skulle spare til nye ski, at det var det første eg skulle kjøpe når husleiger og flybillettar var betalt.

Og i dag snør det.
Det snør for meg, trur eg.

Eller, la meg vere ærleg: Det sklettar som ein seier i Nord-Norge, altså denne mellomtingen mellom vatn og snø.
Men likevel, eg tolkar det som ei snøhelsing til meg.

Eg gler meg til arbeidet.
I morgon tar det til.