Som medlem av NBU kan man søke om om å benytte bortilbud for forfattere.

 

 

Kunstnerbolig i Rogaland

Rogaland fylkeskommune inviterer kunstnere til å besøke fylket og tilbyr i den forbindelse gratis bolig. Formålet er å gi kunstnere fra inn- og utland mulighet til å oppleve og kanskje bli faglig inspirert av Rogalands kultur og natur.

Nærmere beskrivelse av mulighetene finnes på fylkesbibliotekets nettsted [http://www.rogaland.fylkesbibl.no] Søknadsfrist: 15 mai.

 

Fjelberg Prestegard

En antikvarisk perle i hjertet av Sunnhordland. Av i alt ni bygninger, som er under restaurering for ny bruk, er Hovedhuset innredet med fire arbeidsrom og et større atelier. Alle arbeidsrommene har eget toalett og dusj. 
www.fjelbergprestegard.no

Andøen Gård

ligger på Andøya, som er landfast, og ligger ca. 10 kilometer vest for Kristiansand. En del av bygget er innredet som en egen liten leilighet. Denne leiligheten er tenkt som en skrivestue, der forfattere kan søke ro og inspirasjon til å skrive. Man kan til nød bo to stykker her, men leiligheten er i utgangspunktet beregnet på en. Interesserte kan henvende seg til:
Litteraturformidlingsprosjekt i Agder
Andøyveien 41
4623 Kristiansand
Tlf. 3807 5190

 

Skrivestua Herberget

Herberget er Nordnorsk Forfatterlag si skrivestue. Den er ei gammel rorbu, som ligger i Stamsund i Lofoten trygt omfavna av storhavet og spisse fjell. Herberget romme 10 sengeplasser.
Kontakt Nordnorsk Forfatterlag
Tlf: 77 64 33 20.

 

 

Schäffergården

som eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid, kan tilby studieopphold.
Jægerborgs Allé 166
DK-2820 Gentofte
Tlf. +45 39 77 28 00
Hjemmeside til [ Schäffergården ]

 Til toppen

 

Digterhjemmet

Julius Bomholts hus «Digterhjemmet», som er et gammelt, gjennomrestaurert og fullt møblert skipperhus tilbys som bolig for nordisk forfatter for en periode på 1 år. Man må selv betale for oppvarming, strøm, telefon, rengjøring etc., samt være ansvarlig for husets inventar.

Regler for bruk av huset samt en kortfattet orientering fås ved henvendelse til Centralbiblioteket for Ribe Amt
Nørregade 19
DK-6700 Esbjerg, Danmark

 

 Gammel Have

Sødingevej 31
DK-5750 Ringe Gammel Have er et fristed på Fyn for nordiske kunstnere.
Huset inneholder arbeidsrom, stue, 2 soverom, kjøkken og bad.

Opphold tilbys for en eller flere måneder, og prisen er (i 2002) dkr. 1.700,- pr. mnd. (i juni – august dkr. 2.700 pr. mnd.) inkl. lys og varme. Det er ca. 3 km til tog og butikker, gangavstand til lokalbuss. Søknadsfrist 20.8 og 20.2.

Søknad om opphold sendes:
Advokat Peter Flint Jensen
Centrumpladsen 2, DK-5700 Ringe
tlf. 0045 62 623900
Han kan også gi nærmere opplysninger.

Hjemmeside: www.gammelhave.dk

 

Gunnarshus – Reykjavík

Gunnarshus i Reykjavík drives av Islands forfatterforbund. I huset er en gjestebolig for forfattere, oversettere og andre litteraturmennesker. Huset ligger sentralt i Reykjavík.
Oppholdets varighet er fra 1-8 uker.
Betaling: kr. 10.000,- ISK pr. uke.
Tlf: +354 568 3190
E-post: ritsamb@itn.is

 

Baltic Centre of Writers and Translators

i Visby på Gotland tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise og kost etc. må man betale selv, og man må selv sørge for matlaging, oppvask og rengjøring av rommet.

Nærmere opplysninger og søknadsskjema kan fås ved henvendelse til: Box 1096 621 21 Visby
Sverige
Tlf. 00 46 498 218764

E-post: baltic.centre@gotlandica.se

Hjemmeside

 

Wawes of Three Seas

det internasjonale forfatter-og oversettersenteret på Rhodos, tilbyr gratis arbeidsopphold (dvs. bolig). Reise-, mat etc. må man betale selv. Nærmere opplysning kan fås ved henvendelse til International Writers and Tranlators Centre
Laskou Street 10A
851 00 Rhodos

Tlf. 00 30 241 32510, faks: 00 30 241 32 455

E-post: wawes@rho.forthnet.gr
Søknadsskjema, som også kan fås i NBUs sekretariat, sendes NBU.

 

Roma – Artist-in-Residence program

Skandinavisk Forenings Kunstnerkollegium i Rom indkalder ansøgninger om ophold for perioden februar – juli 2007. Ansøgningsfristen er den 15. oktober 2006.

Nordiske skabende kunstnere, kunstformidlere og kulturarbejdere (billedkunst, litteratur, musik, scenekunst, film) kan søge om ophold på 1-6 måneder. Et 1400-tals palads i Trastevere er rammen om 5 legatboliger med arbejdsmuligheder samt fælles faciliteter. Et Artist-in-Residence program støttet af Nordisk Ministerråd.

Se [www.skandinaviskforening.org] (ansøgningsskema, ansøgnings- og stipendievejledning) Adm. sekr. +39 3345058275 / Forstander: +39 3345058283 / skand.for@edbusiness.it

 

Leilighet i Budapest  

Leies gjerne ut: en sentralt og stille beliggende leilighet (41 kvadratmeter), nyoppusset, i tredje etasje i gammel bygård i Budapest, på Pest-siden, ved Byparken og The Gallery of Fine Arts, fire busstopp fra Musikk-konservatoriet, Fotomuseet og Dikternes bokhandel. Stort arbeids- og soverom, en liten samling bøker og plater, sengklær; kjøkken med kjøleskap, komfyr, utsikt mot lekeplass og grønt; bad med badekar og vaskemaskin. Sove- og arbeidsplass for to +. Trolleybusser og alle slags butikker i nærheten. Mobilt internett, raskt og pålitelig,  med Telenor-modem. Dette kan brukes av alle gjester, mot en beskjeden betaling.  Å bli undersøkt av optiker el. øyenlege og skaffe seg nye briller (og reparere tenner!?) hos dyktige fagfolk er svært prisgunstig i Budapest. For ikke å nevne pedikyr, massasje, tyrkiske bad. For de som har fotografiske negativer de ønsker å skanne inn: jeg kjenner en mester i faget. Og også en meget god grafisk designer. Jeg kjøpte leiligheten før jeg ble ”tatt” av India & Bangladesh, og ønsker at flere skal kunne sitte der og skrive eget, oversette, tenke, komme tilbake og hvile etter byvandringer… samt oppdage et Europa som fremdeles, i visse kvartaler, er gammelt .

Leie for en uke:1400 kr; for to uker 2300 kr; for tre uker 3000 kr; for en måned 3500. Da er utgifter knyttet til strøm, gass og elektrisitet iberegnet.
Leiekonto 1607 17 66261.

Vennlig hilsen Wera Sæther  wera.sether@gmail.com   mobil 41442429

Til toppen