Dette slår eg fast etter ei veke som Oslobu:

a) bilførarar er elendige til å stoppe for fotgjengarar som står på zebraovergangen, klart til å gå over gata.

b) vêret ER betre enn i Bergen, i.e. ein treng ikkje gå med regnty kvar dag.
Her må eg føye til at eg føler at eg er i same situasjon som grønlendaren eg kjenner. Då ho kom til Danmark som femtanåring tore ho ikkje legge seg ned for å sove, fordi ho var redd trea ikkje skulle vere der neste dag. Eg vaknar jublande kvar dag det ikkje er regn.

c) Grünerløkka er komisk nittitals. Her er det salsa og guacamole over heile linja framleis, mens ein andre stader (les Pingvinen i Bergen) har skjønt at utelivsavantgardisme er heimelaga kjøttkaker og lapskaus.
Dessutan er det litt trist med desse som var hippe for ti år sia, som no trillar barnevogn, går rundt med den same arrogante hippe-mina frå den tida nabolaget deira verkeleg var cutting edge.

d) et er frustrerande å vere avhengig av naboens usikra nettverk. Eg har slått fast at det å bu utan internett ikkje er ei botsøving eg skal halde fram med.

e) overgangen til austlandet er definitivt mjukare når ein er på arbeid med nesten berre vestlendingar og telemarkingar.

f) mødrer på vestkanten snusar!