Stian Hole ble i tordag 16. November tildelt Brageprisen for Garmanns sommer.

I kategorien for barne- og ungdomsbøker fikk Stian Hole prisen for «Garmanns sommer». Den handler om Garmann på seks, som skal begynne på skolen.

– Garmanns sommer er en helstøpt, vakker, underfundig, morsom og vemodig billedbok, mener juryen.

– Han gjør det med en elegant dobbelthet i teksten som taler til lesere i alle aldersgrupper. «Garmanns sommer» er først og fremst en stor estetisk opplevelse. I tillegg til å invitere leseren til undring over store og små spørsmål, er den et overflødighetshorn av bilder og stemninger som kan gjenoppleves gang etter gang av lesere i alle aldre, skriver juryen om boka.

I ”Garmanns sommer” forteller Stian Hole at sommeren snart er slutt og i morgen skal Garmann begynne på skolen. Han gruer seg, og han prøver å finne ut om de voksne også gruer seg til noe. Ingen av tennene til Garmann er løse. Han har kjent etter hver eneste dag i hele sommer, og nå haster det. De gamle tantene er på besøk. De kommer med båten fra en annen by, en annen tid, en annen historie og det er høst i lufta. Garmann tenker og undrer seg over liv og død, nåtid og framtid. "Hva skal du bli når du blir stor?" hvisker tante Augusta til ham: "Sverdsluker", svarer Garmann.