Vi er mange som savner Ingvar Moe. I desember ville poeten og humoristen hatt sin 70 års dag. I den anledning vil hjembygda Etne avduke en byste av ham lørdag 9. desember.

Skulpturen, som er laget av Vidar Bratlund Mæland, skal stå like ved kaien i Etne, ikke langt fra stedet Moe ble født.
At det er ordføreren i Etne, Amund Enge, som står for avdukingen kan nesten virke ironisk. Ingvar Moe følte seg nesten hele livet uglesett i hjembygda, han følte at det bygdedyret han beskrev ble litt for stort og sint.
I et av diktene sine beskriver Moe sin egen gravferd, hvor bygdefolket kommenterer at det er han som ligger i kista og mener at det nok vil vokse godt på grava hans, så mye skit han har skrevet.

I hele 2006 har Etne markert bygdas store sønn. Skolebarn har laget en forestilling basert på Moes tekster, det samme har revygruppa ”Fram” gjort. En ny kulturkafé åpner dørene i kulturhuset, med både nye og gamle bilder av Ingvar Moe. Per Olav Kaldestad vil fortelle om vennen Ingvar mens Einar Økland, som er bosatt i Sveio, kommunen hvor Ingvar Moe levde sine siste år, vil snakke om hvordan Moe var å samarbeide med.