Jakki kan bare ikke være død, selv om alle ? til og med moren og faren ? sier at han er gått i myra og druknet. Søsteren Dorin nekter simpelthen å gi opp håpet. Og hun finner spor som kan tyde på at han har vært ved myrene i nærheten av landsbyen. Nå trenger spørsmålene seg på: Kan Jakki ha våget seg helt inn i den mørke kløften? Har han blitt lokket av noen? Det snakkes om at både skumle smuglere og farlige ånder holder til i klippefjellene. Advarselen fra landsbyfolket er klar: GÅ IKKE OPP DIT!
Men ingenting kan stanse den tøffe og nysgjerrige 12 åringen. Hun klatrer opp langs kløften bak tjernet, helt opp til fjelltoppene, og der oppdager hun en STOR hemmelighet ? Baragains hemmelighet.

Dette er første bok i en ny eventyrlig trilogi. En historie om en jente som oppdager en hel verden som har ligget skjult i uminnelige tider.

Les også Anne-Berit Aspås: Hva er fantasy her.