I april arrangerer for første gang Grimstad kommune barnebokfestival i «dikternes by».

– Vi føler vel at barnebøker ikke får like mye oppmerksomhet som voksenbøker. Vi vil bidra med et større trøkk mot barneboka, sier kultur- og oppvekstsjef i Grimstad kommune, Bjørn Kristian Pedersen til NRK-sørlandet. Den verdenskjente forfatteren Roald Dahl har flere ganger tilbrakt tid på Fevik Strand Hotell i Grimstad, Pedersen forteller til NRK-sørlandet at hans forfatterskap kommer til og bli lagt vekt på under festivalen. Grimstad har lenge blitt kalt "dikternes by" på grunn av Ibsen og Hamsun sin tilknytning til byen, og nå ser det ut til at "kallenavnet" kan bli forsterket.
Barnebokfestivalen vil være den eneste årlige festivalen som i utgangspunktet kun konsentrerer seg om barnelitteratur. Målgruppa for festivalen er først og fremst barn på skoler og barnehager i nærområdet, men festivalen kommer også til å satse noe på voksenarrangement.
– Hvis vi bidrar til at flere barn blir glad i å lese bøker tror vi det er nyttig for samfunnsutviklingen generelt, sier Pedersen til NRK-sørlandet.

Aktuelle samarbeidspartnere til festivalen er blant annet Kristiansand kinodrift (bl.a. gjennom Barnefilmfestivalen i Kristiansand), Kortfilmfestivalen og Teatrets venner.

Det er Agderposten som skriver dette.