En prisbelønt barnebok er blitt forbudt på flere skoler i USA fordi den innehar ordet skrotum. Forfatteren Susan Patron sier hun er sjokkert og opprørt over at boken «The Higher Power of Lucky» er blitt fjernet fra flere bibliotek på amerikanske skoler.

Boken vant den prestisjetunge Newbury Medal for barnelitteratur i år.

– Jeg ville ikke likt det om bibliotekarene på mitt barns skole nektet dem å lese en prisbelønt bok, sier hun.

Årsaken til at boken er fjernet er at den i en passasje beskriver hvordan en hund blir bitt av en slange og det er altså her at ordet skrotum, bedre kjent som det mannlige kjønnsorganet pung, blir nevnt.

Det er til enhver tid 450 forsøk på å fjerne bøker fra amerikanske skolebibliotek i USA. Den mest kjente er selvføgelig Harry Potter som av foreldre er blitt sagt å oppfordre til å tro på det okkulte.
Det er Side 2 som skriver dette