Påskekrimtradisjonen er ikke forbeholdt voksne lesere. I år lanserer de norske forlagene et stort antall spenningsbøker for barn før påskeferien. Her er noen av bøkene som kommer ut før skoleferien:

Damm satser stort på den nye Marg & Bein-serien, initiert av de populære forfatterne Ingunn Aamodt, Jon Ewo og Arne Svingen. De har fått frie tøyler og har skrevet henholdsvis «Grusom spådom» (Om en gutt som må lure skjebnen for å unngå å bli begravd levende), «Dødens glassøye» (Om noen barn som finner et underlig glassøye i et gammelt hus) og «Dødelig blitz» (Om noen barn som fotograferer hverandre i et tomt hus, men oppdager at de ikke er alene på bildene).

I tillegg kommer flere nye bøker i Griff-serien, blant annet «Fakkelskrømtet» av Tore Aurstad og Carina Westberg. Det er tredje bok i serien om Absalom og Miranda, som inkluderer «Trettenkloa» og «Benjamin Svartfeldts labyrint». Innenfor Griff-serien kommer også «Lord Lost», starten på en ny skrekkserie av den populære forfatteren Darren Shan.

Gyldendals Ole-Mikal Nilsen har skrevet en ny, spennende bok med tittelen «De blodrøde bokstavene». Den er illustrert av Jens Ivar Christensen og handler om Silje og Wenche som lurer på hvem det er som maler «Den røde lever» med blodrøde bokstaver på gravene på kirkegården.

Gyldendal gir også ut «Cyprianus» av debutant Myriam H. Bjerkli, som har skrevet om en magisk, skremmende og hemmelig svartebok. Jon Bing har skrevet en ny bok om Nidarholm, «Den hvite munkens briller»: Faren til Per-Sivert er død, og vennene hans vil finne ut hva som egentlig har skjedd. På et skrivebord i et hemmelig kammer finner de et par gamle, spesielle briller.

Dessuten relanseres Sigmund Doksums «Krakatau» og Gunnar Staalesens «Hodejegeren og andre krimfortellinger». Katarina Ros' «Anton og spøkelsene» er en bok for litt yngre lesere. Den handler om Anton som flytter fra byen til et gammelt hus på landet, hvor han begynner å høre merkelige lyder.

Tracy Mack og Michael Citrin står bak en ny serie, «Sherlock Holmes og gateguttene i Baker Street», som forteller hvordan gateguttene hjalp mesterdetektiven med å løse sakene hans?

Aschehoug kommer også med en ny, spennende serie, «Djevelens læregutt». Ifølge forlaget er forfatter Kenneth Bøegh Andersen den nye stjernen på den danske fantasyhimmelen. Serien handler om Filip, som ved en misforståelse blir rekruttert som djevelens arvtaker.

Jonathan Stroud-fans kan glede seg over siste boka i fantasyserien om Bartimeus, «Ptolemy's gate». Den kommer ut hos Schibstedforlagene.

Fra Cappelen kommer blant andre den nye serien «Midnattsgrøss» av Nick Shadow, som har brukt flere år på å lete etter verdens mest uhyggelige historier. Hver bok inneholder tre historier.

«Beist» av Ally Kennen handler om et uhyggelig monster som bor i dypet av et vannreservoir. 17 år gamle Stephen har foret monsteret siden det var baby, og er den eneste som vet om det.

Det er Dagbaldet som skriver dette.