LESELØYPE går mellom skoler som velger å være Bokskoler. Disse prioriterer lesing og skriving, to av de grunnleggende ferdighetene i Kunnskapsløftet. En viktig forutsetning for prosjektet er at hver skole forplikter seg til å arbeide med, og fordype seg i barne- og ungdomslitteratur. Mandag 19. mars ble Leseløype startet med at brannalarmen ble utløst og alle elevene samlet seg i skolegården og lese diktet «En brann- og leseøvelse».

I prosjektet ønsker vi at elevene skal møte og bli kjent med nyere barne- og ungdomslitteratur.

Det blir spennende forfattermøter, fordypnings tilbud som kurs i kreativ skriving, illustrasjonsverksted og arbeid med fortellinger.

Lærerne skal få kunnskap om ulike metoder for litteraturformidling slik som læreplanen forutsetter. Ett av kompetansehevingskursene arrangeres i samarbeid med Norsk Barnebokinstitutt

I årets prosjekt samarbeider vi med Turnéorganisasjon for Hedmark, Ringsaker kulturskole, Hedmark fylkesbibliotek, skoler og bibliotek i Lillehammer og Hamar. Norsk Litteraturfestival på Lillehammer, (Sigrid Undsetdagene), som arbeider med å skape Norsk Barnelitteraturfestival støtter prosjektet.

Klokka kvart på ni mandag leste 460 elever på Fagerlund skole "En brann- og leseøvelse"