Prisutdelingen ved kulturminister Trond Giske finner sted fredag 23. mars kl. 14.00 i Nasjonalbibliotekets store auditorium, Henrik Ibsensgt. 110 (Solli plass), Oslo.


Ei sterk og engasjerande samling noveller, der lesaren lett slår lag med hovudpersonen og ikkje skil mellom fantasi og røynd. Novellene tek ofte utgangspunkt i skrekk- eller lystfantasiar mange unge vil kjenne att, og viser korleis mange har det med seg sjølv i sine første tenåra


Dei vi får møte her, er sensitive, sårbare, drivne av lengt og smerte. Erfaringane i denne livsfasen er ikkje berre noko ein skal kome seg gjennom og leggje bak seg, dei kan danne grunnlaget for kontakt med poesien i livet. I og med at desse novellene lét det alvorlege i livskjensla stå fram med slik vekt, blir dette ei viktig bok. Kaldhols språk er klart og kraftfullt og gjer lesinga til ei eige glede.


"Formfullendte fortellinger om følelser i knopp … Det oppleves befriende, og skremmende, og Kaldhol skildrer opplevelsen med en forbausende innsikt …

Blant forfatterens fineste kvaliteter, er hennes evne til å la drøm og fantasi flyte over i hverdagens realisme."

Fartein Horgar, Adresseavisen


"Skarp ungdombok … Balanserer på slak line mellom fantasi og virkelighet" Guri Fjeldberg, BT

"Det handler om forelskelse, men også om dump ensomhet og redsel. Om ubevisste drifter; de seksuelle og de destruktive. Det er med et visst ubehag man leser disse veldreide novellene."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Vellykkete og fascinerende noveller Det som særpreger novellene og gir dem kvalitet, er den nakne skildringen av den gryende lysten og begjæret. Det er noe kompromissløst overskridende ved disse tekstene, som balanseres med en knapp og nøktern stil." Inger Østenstad, www.barnebokkritikk.no


"Det er ingen overdrivelse å påstå at Marit Kaldhol har skrevet vårens vakreste bok for ungdom. Men den er urovekkende skummel også.

Marit Kaldhol har en lang og mangeartet produksjon av høy kvalitet for barn og ungdom bak seg. Likevel framstår den nye novellesamlingen Kino som en av hennes aller beste" Geir Vestad Hamar, Arbeiderblad