Fredag 13. april ble en fem år lang markering av forfatteren Rasmus Løland startet på tunet på Løland-gården i Vanvik i Suldal kommune. Omkring 500 mennesker hadde funnet veien til Løland på den nydelige vårdagen, noe som forårsaket det som sikkert er historiens første trafikkork i den vesle grenda.

Ordførerer Drarvik hilste de fremmøtte før ordet ble gitt til representanter for Lølandslekta, som loste de frammøtte gjennom programmet.

200 skolebarn i nye t-skjorter sang før fylkesmann Tora Aasland sto for den offisielle åpningen av jubileet, som begynner i år med markeringen av at det er 100 år siden forfatteren og journalisten Løland døde i Asker. Det hele skal vare til 2011, da er det 150 år siden han ble født.

Fredag 13. april ble en fem år lang markering av forfatteren Rasmus Løland startet på tunet på Løland-gården i Vanvik i Suldal kommune. Omkring 500 mennesker hadde funnet veien til Løland på den nydelige vårdagen, noe som forårsaket det som sikkert er historiens første trafikkork i den vesle grenda.

Ordførerer Drarvik hilste de fremmøtte før ordet ble gitt til representanter for Lølandslekta, som loste de frammøtte gjennom programmet.

200 skolebarn i nye t-skjorter sang før fylkesmann Tora Aasland sto for den offisielle åpningen av jubileet, som begynner i år med markeringen av at det er 100 år siden forfatteren og journalisten Løland døde i Asker. Det hele skal vare til 2011, da er det 150 år siden han ble født.

Fylkesmannen i Rogaland, Roald Bergsaker, er også styreleder i stiftelsen som står for jubileet. Han fortalte i sin tale at finansieringen av de ti millioner kronene jubileet vil koste nå er på plass.

– Å få barn og unge til bli glade i å lese og skrive, få fram flere forfatterer og slå et slag for nynorsken er det viktigste med dette jubileet, sier Marny Skeie Henkel, daglig leder i Stiftinga Rasmus Løland-Markeringa. Hun kunne smile om kapp med sola og vite at arrangementet hun hadde ansvaret for ble en stor suksess. Alle de frammøtte så ut til å trives, både med talene, de kunstneriske innslagene og bevertningen. Spesielt falt en lokal rett i smak hos mange; smurt lefse med en vaffel inni.

Lølandgarden i Suldal

 Lølandgarden i fint sollys. (Foto: Bjørn Ingvaldsen)