– Jeg har filmutdanning fra Høgskolen i Volda. Også hadde jeg lyst til å gjøre noe mer enn bare å lage bok, sier Bjørn F. Rørvik til Dagbladet.no.

Sammen med illustratør Per Dybvig står han bak de prisbelønte barnebøkene om Reven og Grisungen. I dag feiret han lanseringen av to produkter på en gang. I tillegg til bok nummer åtte i serien, «Myggsprayen», har han også vært med på å utvikle det nye dataspillet «Reven og Grisungen».

Dette er det første dataspillet som er basert på en norsk barnebokserie.Vanskelig å lage

– Jeg tok kontakt med produksjonsselskapet Minimedia, fordi jeg visste at de har laget en del bra barnespill før. Siden de er så små, håpet jeg å få være med på å påvirke spillet. Og det har jeg fått, sier Rørvik, som synes de har lykkes godt i å bevare humoren og miljøet i bøkene.

Minimedia står blant annet bak spillene «Ungene i gata», «Jul i Svingen» og «Josefine». Men ifølge daglig leder Kari Hovda, var det ikke bare enkelt å omgjøre en bildebokserie til dataspill.

– Selv om tegningene var klare, var det nesten mer arbeid enn om vi skulle lage alt fra bunnen av. Per Dybvig tegner veldig spesielt. Reven er jo ikke lik på et eneste bilde. Det har væt moro, men tidkrevende, forteller hun.

Minimedia falt for ideen på grunn av de morsomme tegningene og fortellingene. De har jobbet med spillet siden 2004, og fikk 800.000 i støtte fra Norsk Filmfond.

 

Det er Dagbladet som skriver dette.