Barnas Bokby består av fem små trehus som er fylt med barnelitteratur, både bøker og tegneserier.
4000 titler

Totalt finnes er det rundt 4000 bøker og morsomme blader i hyllene.

– Her er spennende bøker om mesterdetektiver, morsomme billedbøker for smårollinger, hobbybøker, reisehistorier, tegneserieblader og mye annet spennende. Kanskje kan man finne en riktig skatt blant alle de gamle og nye titlene, opplyses det i pressemeldingen fra Lilleputthammer.

Målet er, i tillegg til å skape leselyst, er å arrangere små skuespill og høytlesning for barna hver dag.

– Vårt mål for Barnas Bokby er at det skal være en plass der bøker og historier kommer til live. Lilleputthammer ønsker blant annet gjennom etableringen av Barnas Bokby å være en kulturformidler for barn og unge, forteller eierne.

Minken åpner

Sammen med kulturavdelingen i Øyer og da spesielt biblioteket vil man gi råd og tips til de besøkende.

Åpningen lørdag skjer som en del av Litteraturfestivalen på Lillehammer. Det blir høytlesning med Minken Fossheim som er kjent fra Barne-TV og andre fjernsynsproduksjoner. I tillegg komme Pippi i form av en teaterforestilling.