Per Olav Kaldestad runder seksti år 26. juni. Han er utdannet cand.philol. og arbeidet som norsklærer på Lærarhøgskulen på Stord til 1997. Han er nå forfatter på heltid og best kjent for sine barnebøker. Han var også medredaktør av tidsskriftene Profil (1974-75) og Basar (1979-81). Tekstene hans beveger seg mellom gammelengelske sonetter og ramsalt, vestlandsk ferjekrim. Han har også arbeidet mye for skolering av forfattere blant annet med lærebøkene «Diktboka» og «Dramatikkboka», som han var medredaktør for. Per Olav har også gitt ut «På veg mot diktet» og vært redaktør for antologien «Skrivestadiet». Han har mottatt Samlagsprisen og Askeladdprisen. Per Olav Kaldestad har vært formann i Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og styremedlem i en årrekke. Han har også arbeidet for å fremme kunnskapen om norske barnebøker, bl.a. som medredaktør for Årboka for barne- og ungdomslitteratur og som en av ildsjelene bak bildeboknettverket Ord & Bilde.
NBU gratulerer.