De fleste bøker som utgis i Vesten starter øverst til venstre og ender nederst til høyre. Det gjelder også barnebøker, selv om de har illustrasjoner. Anna Fiske gir oss en barnebok som får oss til å tenke og se i sirkel – Hallo jorda! er rett og slett genial, i tillegg til å være original.

Anna Fiske, opprinnelig fra Sverige, men nå bosatt i Norge, har tidligere gitt ut tegneseriene Rabbel, som vant en tegneseriepris, utgitt av Kultur- og kirkedepartementet i 2005. Denne gangen tar hun steget mye lenger – nesten helt til animasjonsfilmens verden. I Hallo jorda! kan vi følge en masse morsomme mennesker som bor rundt omkring på jordkloden, eller svevende i lufta eller verdensrommet

Fra side til side kan vi se hva som skjer med den franske bonden og kua hans Yvette, lille Bubba i Mogadishu, en sterk mann som løfter vekter eller en jente som bygger en rakett. På hver eneste av de 17 store sidene har Fiske tegnet jorda og de forskjellige menneskene som bor på den, med søte og naive tegninger. Blar du fort nok blir det som en liten tegnefilm der hver enkelt figur lager en hel historie. Til sammen blir det mange tegnefilmer og historier som barn og voksne bare vil fryde seg over.

Boka er veldig detaljrik – dette er en bok vi ikke kommer til å bli lei av på riktig lenge, for den overrasker og setter fantasien i sving. Og den lærer barna noe om jorda og alle de forskjellige menneskene som bor på den. Det er en liten skatt av en bok. (Oppland Arbeiderblad)