En maksimalistisk roman om livet, kjærligheten og den store gjedda. Bud Martin er str XXL og fornøyd med det. Derimot er det en del andre ting han strever med. Ta for eksempel Jerry, ?propell?-fetteren som kommer på sommerbesøk. Bud må bare gi seg over og prøve å nyte overskuddsenergien fra Jerry som best han kan.

Det trengs. Ikke bare skal de male huset ? også det str. XXL ? Jerry har fått det for seg at de skal fange selve storgjedda i løpet av uka i tillegg. Den største utfordringen er likevel rapporten Bud må skrive til skolepsykologen. Dersom han ikke kommer opp med en tilfredsstillende forklaring på hva som egentlig skjedde da han tente på i gymsalen, kan han nemlig se langt etter skoleplass til høsten. En tørrvittig og følsom, festlig og rørende fortelling om det å være XXL og likevel føle seg usynlig.