Landslaget for språklig samling har besluttet å gi sin litteraturpris for 2007 til Lise Knudsen, Kongsberg. Prisen deles ut under en seremoni i Gyldendalhuset i Oslo i januar. Språklig samlings litteraturpris blir delt ut årlig til forfattere som først og fremst framviser litterære kvaliteter, men som i sin litterære kunst også gir verdighet til språkformer som peker fram mot et felles norsk skriftspråk.

Prisen blei delt ut første gang i 1963, og etter at Tomas Refsdals litteraturfond blei oppretta i 1980 består prisen av en pengegave i tillegg til sjølve utmerkelsen. Halldis Moren Vesaas var medlem av den første prisjuryen, og sia har juryen alltid hatt medlemmer som enten har vært erfarne forattere, framstående litteraturforskere eller litteraturpedagoger. De siste vinnerne var vært:Kyrre Andreassen, Sverre Knudsen, Olav Skevik, Jo Eggen,
Øyvind Berg, Jonny Halberg, Harald Rosenløw Eeg, Erling Kittelsen, Rune Christiansen, Magnar Mikkelsen, Tron Øgrim og Øystein Sunde. Siste kvinne som mottok prisen var Laila Stigen i 1992.
NBU gratulerer!