Slipp fantasien løs og skriv den beste historien for 10-åringer om det å være barn i Norge i dag.

 

Det finnes masse spennende fantasy og grøss, men vi savner de gode virkelighetsfortellingene. Derfor utfordrer vi landets kjente og ukjente gullpenner til å skrive en slik bok.

Juryen består av forfatter Klaus Hagerup, barnebokkritiker Guri Fjeldberg, Gyldendals hovedkonsulent Marianne Koch Knudsen og Norlis kategoriansvarlig for barnebøker, Lene Løver.

Førstepremie er et videreutviklingsstipend på 50 000 kroner, samt vanlig forfatterkontrakt og lansering i Norli-kjeden.

Innleveringsfrist er 15. september 2008 og vi kunngjør vinneren i løpet av høsten 2008.

Anbefalt lengde: Mellom 100 000 og 150 000 tegn. Det kan kåres flere vinnere.

Konkurransen er åpen for etablerte, så vel som nye forfattere. Gyldendal har førsteopsjon på rettigheter til å utgi samtlige bidrag. Hvis vi bestemmer oss for å gi ut ett av bidragene som ikke er blant vinnerne, får bidragsyter beskjed om dette senest 15. januar 2009, og det vil da bli tegnet vanlig kontrakt.

 

Bidragsyterne skal selv oppbevare en (elektronisk) kopi av manuskriptet, da vi dessverre ikke kan påta oss å sende tilbake innsendt materiale. Vi må ha alle manus på papir, ikke utskrift med tekst på begge sider, ikke håndskrevet, og gjerne med halvannen linjeavstand. Merk konvolutten Barnebok 08.

 

Send manus til Gyldendal Barn og Ungdom, Pb. 6860 St. Olavs plass, 0130 Oslo. Eventuelle spørsmål kan rettes til redaktør Ingvild Alfheim, tlf. 22 03 43 24. ingvild.alfheim@gyldendal.no eller redaksjonssekretær Janicke Hamdahl, tlf  22 03 41 74. Janicke.hamdahl@gydlendal.no

 

Ønskeliste:
– En tydelig hovedperson med sjarm og sjel
– En varm fortelling
– Gjerne noe som er morsomt
– Det må ikke handle for mye om de voksne
– Til å kjenne seg igjen i, enten man bor på Bøler. Bømlo eller er fra Bodø
– En fortelling som treffer både Sara, Ali og Leo
– Ikke for lang
– Helst en lykkelig eller håpefull slutt!