Ny bok: ”Mørk himmel over Humleveien”, Tore Aune, Gyldendal 10:12 2008 (april). 234 sider.

Emma flytter med familien til idylliske Humleveien. Til å begynne med er det bare trist å måtte forlate alt det kjente og kjære, men Emma får snart helt andre ting å tenke på.

Sammen med hunden Otis begynner hun å utforske det sommerstille nabolaget. Den første hun møter er en gutt som gjemmer seg i hekken til et hus der han mener det foregår gruoppvekkende eksperimenter. Han advarer også Emma mot nabolagets morderbier, men hun mistenker ham for å være en lurendreier. Eller snakker han sant?

En tidlig morgen får Emma øye på en nisseaktig figur som sniker seg rundt husveggene med en lang stige over skulderen og et merkelig apparat på ryggen. Er den farlig? Og hva er det med den sky, eldre damen i nabohuset? Hun har en mistenkelig blomsterrik hage, og et eget drivhus der skremmende skygger beveger seg bak glasset …

Mørk himmel over Humleveien er en spenstig og spennende nabolag-intrige, full av fargerike og overraskende figurer. Ingenting er hva det ser ut til å være, og de mørke skyene på himmelen er rent lystige sammenlignet med det Emma oppdager under Humleveiens trivelighet.