Arnt Birkedal fra Stavanger ble tisdag tildelt Rasmus Løland-stipendet for ny norsk barne- og ungdomslitteratur. Stipendet er på 100.000 kroner.

Birkedal, som blant annet står bak gjendiktninger og nye sanger til band som Vamp, Ryfylke visegruppe, Aftenlandet og Nordic Tenors, sier det føles godt å bli anerkjent.

Glad fylkesordfører

– Dette betyr først og fremst at det jeg gjør er riktig. Jeg er plukket ut for at noen syns litteraturen min er god, og det betyr at jeg blir sett av folk som har peiling på litteratur – og det føles godt.

Fylkesordfører Tom Tvedt delte ut stipendene under fylkestinget i Haugesund tirsdag formiddag, og sa han var glad for å dele ut dette stipendet til en så allsidig forfatter som også har medvirket i utgivelsene av de tre moderniserte bøkene av Rasmus Løland, «Gutar», «Kvitebjørn» og «Kor vart det av jula?» som kom ut i fjor.

Det litterære råd begrunner utmerkelsen til Birkedal med at han blant annet er en av de første som har skrevet dikt for og med ungdom.

Arnt Birkedal er er utdannet adjunkt og har jobbet i 15 år som lærer i grunnskolen på alle trinn. Han debuterte i 1983 med diktsamlinga Balladen om hålet i dørå. Siden 1998 har han vært forfatter på heltid. Han skriver både på stavangerdialekt og nynorsk.
De fleste bøkene er utgitt på nynorskforlaget Samlaget. I 2007 fikk han Samlagsprisen.
Arnt Birkedal bor og arbeider i Stavanger.