Ferien er kort, tida dyrebar, og da gjelder det å ikke kaste den bort på dårlig litteratur. Fra Dagsavisen har vi sakset denne anbefalingen av bøker for de yngste:
Mari Eeg Vilnes, barneavdelingen:

For de yngste: «Redd Joppe – død eller levende» av Gunnel Linde. Denne er veldig fin i bokform med korte kapitler selv om historien er lang. Kan brukes langt for barn langt ned i alder.

Reisehåndbøker: «Barnas Athen», «Barnas Sverige» også videre er reisehåndbøker skrevet for barn. Jeg syns de er flinke til å trekke fram morsomme eksempler på ting barn kan gjøre på de aktuelle stedene.

Grøss: «Marg og bein»- serien av diverse forfattere.

Klassikeren: «Godnatt mister Tom» av Michelle Magorian.

Billedbøker: «Garmanns sommer» og «Garmanns gate» av den prisbelønte illustratøren Stian Hole. Dette er bøker med utrolig vakre illustrasjoner som også voksne kan ha stor glede av.

Fantasy: «Repslageren» av Peter Dickinson og «Ulvebror» av Michelle Paver. De handler selvsagt om kampen mellom det gode og det onde, sistnevnte lagt til steinalderen hvor følelsen av å være barn alene i skogen blir ekstra sterk. Dette er bøker også voksne setter pris på.