Vi leser i avisa at Dave Freeman er død.

Dave Freeman døde av skadene han pådro seg etter et fall hjemme i Los Angeles 17. august. Det melder nyhetsbyrået AP. Freeman ble 47 år gammel.

Den amerikanske forfatteren var mest kjent som medforfatter av den populære boken «100 Things to Do Before You Die» – en reisebok Freeman skrev sammen med Neil Teplica i 1999.

Boken ble en suksess verden over fordi den appellerte til eventyrlysten til både unge og gamle lesere. Boken beskrev blant annet livet som en kort reise, og intensjonen var å hjelpe folk å gjøre det beste ut av den.

«Hvordan kan du være sikker på at du fyller det med mest mulig moro, og at du har besøkt de kuleste stedene på jorden før du pakker bagasjen din for aller siste gang?», står det å lese i boken.

Å få med seg en Oskar-utdeling, løpe med oksene i den spanske byen Pamplona, dra på voodoo-pilgrimsferd på Haiti eller prøve de originale strikkhoppene på Vanuatu i Stillehavet var blant anbefalningene i boken.

Ifølge familien rakk Freeman selv å besøke halvparten av stedene på listen i boken før han døde brått.

– Han hadde ikke nok dager, men levde hver dag som om han skulle ha det, uttaler hans nære venn og kollega Teplica til AP.

Suksessen med boken «100 Things to Do Before You Die» førte til en voldsom oppblomstring av lignende bøker.

Hva mener du man bør gjøre før man dør? Del ditt bidrag her!