Barnas egen pris
Nettopp det at bøkenes egen målgruppe selv stemmer frem vinneren, gjør ARKs barnebokpris unik i sitt slag.
– Det er særlig stilig at det er dem boka er skrevet for, ungene sjøl, som har sittet i juryen. At flertallet av hele 12 000 elever har stemt frem En terrorist i senga som årets beste bok, gjør meg ør og lykkelig, uttalte prisvinneren.

Fremmedfrykt og terrorisme
En terrorist i senga
handler om Adrian som endelig får en kompis, som heter Ali. Problemet er bare at han får mistanke om at Ali egentlig er en terrorist. Møtet mellom de to fører med seg mange spennende og morsomme forviklinger. Lund Eriksen utfordrer våre fordommer om fremmede og om dem som er annerledes. Tematikken er alvorlig, men forfatteren skriver med humor, intelligens og glimt i øyet

NBU gratulerer!