At komme væk fra de vante omgivelser, at opleve andre byer, landskaber, kulturer og møde andre folk er for mange forfattere en uundværlig kilde til inspiration. Der findes selvfølgelig skrivesteder, der findes også rejselegater, men der findes også muligheden for at bytte sit eget sted mod et andet. Måske har en anden forfatter i en anden del af landet eller i et andet land lyst til og glæde af at bo dit sted, mod at du bor hos ham/hende? Det er billigt, det er ukompliceret, det afstedkommer måske interessante bekendtskaber og fremmer erfaringsudvekslingen mellem kollegaer hen over landegrænser. Det eneste, der kræves, er tilliden til at overlade ens egne fire vægge, sommerhus eller kolonihavehus til en anden person, som man ikke nødvendigvis kender (men som man kan komme til at lære at kende).

Dansk Forfatterforenings B&U gruppe vil initiere en liste med navne og adresser af forfattere og oversættere (som også skal være åben for andre faggrupper i Forfatterforeningen), der er interesserede i at bytte deres hjem, dvs. deres lejlighed, hus, sommerhus og lignende midlertidigt mod et andet hjem et andet sted. Vi vil kontakte andre forfatterforeninger i andre lande og håber, at der med tiden opstår et varieret udbud af byttemuligheder til mange forskellige lande.

For at komme med på listen, udfyld vedlagte skema og send det til Annette Herzog: post@annetteherzog.com. Når der er interesserede nok, vil den blive lagt ud på Dansk Forfatterforenings og på Regnlifs hjemmeside, hvor den vil blive beskyttet af et password som er tilgængelig for dem, der har meldt sig til. Tilmeldingsskemaet kan også fås ved at aktivere følgende link: www.annetteherzog.com/diverse/bytteskema.doc

Alle kontakter og praktiske aftaler foretages bagefter individuelt mellem de enkelte interesserede. Forfatterforeningen har ingen form for ansvar.