Forfattar, gjendiktar og låtskrivar Arnt Birkedal har gjennom fem og tjue år, gitt lesarar og lyttarar dikt, songar, barnebøker og gjendiktingar. Han har ein solid barnebokforfattarskap bak seg, og har også skrive låtar for mellom anna gruppa Vamp. Birkedal er tidlegare heidra med Rasmus Løland-stipendet 2008, Samlagsprisen 2007 og Sparebanken Vests kunstnarstipend for 2007.

Frå grunngjevinga til juryen:
"Med en særegen livsfølelse, preget av varme, humor og melankoli, skriver han vekselvis dikt, sangtekster, kortprosa og romaner for barn og voksne. Tilliten til det musiske i alle mennesker ulmer mellom linjene og i det presise språket, som han finner i gliper i tida, i «glipene etter Alf Prøysen», som han sjøl beskriver det.

Gjennom 25 år har han stadig utvidet sitt litterære sted i verden; Den store, meningsfulle hverda­gen, fylt av lengsel og nødvendig opprør. Og for dere som ennå ikke har vært der, er det bare en ting å si: Velkommen til landstripa under den veldige himmelen. Alt kan skje i Arnt Birkedals poetiske univers. "

NOPA, (Foreningen for komponister og tekstforfattere), og bokhandlerkjeden Libris står for utdelinga av prisen.