Pulverheks-forfatter Ingunn Aamodt fra Sørum tok en Ari. Hos Tattoo Tom på Strømmen fikk hun den lille heksa tatovert på høyre skulder for å markere 100.000 solgte bøker.
Ingunn Aamodt fra Frogner i Sørum debuterte som forfatter med «Pulverheksa får besøk» i 1998. Hun har nærmest oppnådd kultstatus blant barn for sine historier om den morsomme heksa og vennene hennes, katten Hokus og kråka Pokus. Nå har hun 24 barne- og ungdomsbøker bak seg og er forfatter på heltid.
Dette skriver Romerikets Blad på nett.

Tatovering

"Pulverheksa og Krokodillen" er nummer ni i rekka og utkommer i mai. En pekebok for de minste er også i trykken. I tillegg er det utgitt to samlebøker. Totalt har bøkene solgt i 115.000 eksemplarer. I fjor fikk hun Skolebibliotekarforeningens litteraturpris for sitt samlede forfatterskap.

–Jeg fant ut at jeg måtte feire når salget passerte 100.000 bøker. Vi skal til Kreta i sommerferien, så kanskje det kommer en liten tass løpende mot meg og peker, ler Ingunn Aamodt. Hun har gått hele påsken og gledet seg til å bli tatovert. Nå, stilt overfor nåla, kommer nervene.

Ideen fikk hun da hun fulgte datteren Ine (13) til navlepiercing hos Tattoo Tom Studio. Dessuten har hun sett tattooprogrammene Miami Ink og LA Ink på Viasat 4. Hun ville få det gjort hos Tattoo Tom fordi stedet har en spesiell historie.

Tattoo Tom startet opp i Storgata i Lillestrøm i 1990. For ham var tatovering en lidenskap. Kundene husker ennå Tom og historiene hans. Han døde brått i 1999. Enken Tone Løbekk og datteren Tine Marie greide å reise seg og drive studioet. I fjor flyttet de inn i nye lokaler i Strømsveien på Strømmen.

–Er det mye vondere å bli tatovert enn å bli piercet? spør Ingunns datter Ine.

–Nei, tatovering er mye lettere, men du kommer til å blø litt. Husk at tatoveringer ikke tåler sol. Du må bruke sunblock, formaner Tine, som skal tatovere forfatteren.

Ingunn Aamodt er redd for at tatoveringen med tida skal se ut som en grønn kladd på en gammel sjømann. Hun beroliges med at fargene holder seg mye bedre nå. Datteren Ine holder henne i hånden, men det gjør ikke vondt, det kjennes ut som myggstikk. Tre timer seinere har hun gitt seg selv en gave for livet.

Film, teater, spill

Ingunn Aamodt har for lengst sluttet å reise rundt i Pulverheks-kostymet. For tiden er det lånt bort til Marianne Krogness. Hun legger nå ut på skoleturné med Pulverheksa i Nord-Norge. Ellers er det Maj Britt Andersen som har de populære forestillingene.

I fjor utkom "Pulverheksa og Julenissen". Boka ble dramatisert og ble til en morsom forestilling som Riksteatret reiste på turné med før jul. Stykket kommer til å bli spilt år etter år i november og desember.

Som om ikke det var nok holder SF-Norge på med å lage en film om Pulverheksa. Og nå går det med den lille heksa som med Blånissene og andre serier på barne-tv, det blir kommers. Egmont-Damm er i gang med å utvikle et spill. Og Gammafon holder på å lage matbokser, malebøker og puslespill i tillegg til de populære lydbøkene. Pulverheksa er en bestselger på lydbokforlaget Gammafon, og selger bedre enn Pippi. Ikke rart at forfatteren feirer.