Jeg heter Gunnlaug Moen og er utdannet illustratør, og grafisk designer, og litt animatør fra England, som var hjemlandet mitt i nesten 10 år. Jeg har tegnet så lenge jeg kan huske og viste veldig tidlig at jeg skulle jobbe med bilder. Det tok meg noen år før jeg fant ut at det var tegning jeg måtte gjøre – jeg synnes det var litt jentete- så jeg prøvde forskjellige vinklinger – teater, foto, grafisk design, keramikk o.l. før jeg endte opp i Birmingham Institute of Art&Design – og illustrasjon. Animasjon fikk jeg mulighet til å utforske etter at jeg vant en storyboard konkuranse arrangert av Aardman Animation og BBC. Jeg gikk da ved Bristol School of Animation, en del av University of West England.

Siden 2000 har jeg tegnet fast for Dagbladet. Først en gang i uken og senere to, lørdager og søndager.

I årenes løp har det vært mange dyktige og spennende spaltister, hvor jeg har mulighet til å utvikle meg som jeg vil uten noe innblanding. Jeg har utviklet meg slik jeg vil. Temaene har vært mange fra mer personlige skildringer til politiske og sosialt tyngre.

Det har også blitt en del bøker og bokomslag. Prosessen blir veldig anderledes enn i avis, ved at man jobber over en lengere periode.

Min vinklig på illustrasjon:

Jeg bruker pennesplitt da jeg tegner, og fargelegger på datamaskin. Jeg har en utrolig trang til "å fylle ut" papiret med tegning. Så det kan bli mange detaljer. Jeg er glad i farger, og prøver å bruke ALLE farger. Min strek er naiv og jeg prøve å holde det i en 2 dimensjonal verden ved at jeg bretter ut objekter slik at man kan se flere sider på en gang. Jeg prøver å jobbe så røft jeg kan og det kan bli mange forsøk før man blir fornøyd.

Jeg prøver å ikke "stjele" poenget fra forfatteren og teksten. Så klart dette er det morsomste å tegne, men overraskelser er viktig så jeg prøver å skape alt rundt som bygger opp for poenget i teksten.

Nettstedet mitt viser en del eksempler av arbeidene mine:www.gunnlaug.co.uk

bloggen min legger jeg ut jevnlig hva jeg holder på med:www.gunnlaugmoen.blogspot.com

 

BILDER:


"Bil? Jeg? ei jeg foretrekker bøker", tekst av Kjetil Rolness. Dagbladet.

 


ZIgZag – invitasjon for barn til musikkverksted i Birmingham, England.

 


Bokomslag for Baxar Forlag i Svergie.

 


"Svever", tekst av Margreth Olin. Dagbladet.