Et førtitalls deltakere benket seg på Ibsen konferansesenter 23. oktober for å være med på årets skolebibliotekkonferanse, arrangert av Telemark fylkesbibliotek og Utdanningsavdelingen hos Fylkesmannen i Telemark.

Etter at fylkesordfører Gunn Marit Helgesen hadde åpnet konferansen, fikk deltakerne en musikalsk velkomst.
Brødrene Åsmund og Vetle Rønningen fra Lunde gjorde stor lykke med sang og gitarspill!

 

Så var det skolebiblioteket som sto i fokus. Anne Kari Slettan, seniorrådgiver ved Universitet i Agder (UiA), snakket om Program for skolebibliotekutvikling, som UiA har fått ansvar for. Programmet startet i januar 2009, går over 4 år, og 40 millioner kroner ligger i potten for å utvikle skolebibliotektilbudet i landet. Her er nettsiden til programmet

 

Skolebibliotekar Astrid Flagstad ved Stabekk skole snakket så om sin arbeidshverdag ved skolen. Skolene i Telemark har lang veg å gå for å nå opp til standarden ved Stabekk skole, når det gjelder skolebibliotek, men det inspirerer å høre om skoler der skolebiblioteket virkelig er hjertet i skolen! Her er hennes presentasjon.

 

Etter lunsj var det fokus på litteratur.

Skuespiller Bente Børsum leste fra to bøker som absolutt kan videreformidles til elever i grunnskolen: "Tempelriddernes hemmelighet" av Steffen Sørum, og ”Den gule flod” av Bjørn Ingvaldsen.
Det å bli lest for er en fin opplevelse for tilhørerne, og Bente Børsums kjente stemme gjorde fortellingene svært levende!

 

Dagen ble avsluttet med besøk av forfatteren Tania Kjeldset.
Hun snakket om formidling av litteratur, viktigheten av å lese – og bli lest for. Tilhørerne fikk ”smakebiter” fra noen av hennes egne utgivelser, og en uhøytidelig konkurranse med hennes siste utgivelse, ”Juli” som premie, ble det også tid til.

 

 

 

 

 

Artikkelen finnes her