Brages hederspris for 2009 tildeles forfatteren, dramatikeren og oversetteren Tor Åge Bringsværd. Gjennom flere tiår har Bringsværd skrevet romaner, noveller, krim, barnebøker, dramatikk og tv-serier. Bøkene er oversatt til mer enn 20 språk, de dramatiske verkene er spilt i en rekke land.
Hedersprisvinneren debuterte i 1967 og vi kjenner ham som mannen bak skikkelser som Ruffen, Karsten & Petra, Berte og Kaptein Puma; bøker som Bløtkakemannen, Gobi-bøkene og Syvsoverens dystre frokost, og for det lange samarbeidet med Jon Bing. Samt en lang, lang rekke andre bøker som står solid plantet i norsk litteraturhistorie.

Brageprisen deles ut av stiftelsen Den norske Bokprisen og har som formål å hedre gode norske forfatterskap, samt skape interesse for norsk litteratur

Dette skriver juryen:

«Vi snakker om et forfatterskap preget av sprelsk ordlek, lun humor, våken nysgjerrighet og en fabuleringsevne som tar leseren med til helt uventede steder. Eller som prisvinneren selv ville sagt det: «Den som har begge beina på jorda, står stille»,