Mariannes storebror Henrik har mistet stemmen. Han har rett og slett sluttet å snakke. Marianne skjønner mye av det Henrik holder på med og hva som er viktig for ham. Men hun savner stemmen hans, og hun tenker mye på den gangen den ble borte. Det var bak den gule porten. Da han kræsjet i porten med rattkjelken.

Klaus Hagerup gir oss enda en gang en flott leseopplevelse med historien om Marianne som forsøker å få tilbake storebroren sin.


«Det er en nokså sjelden leseropplevelse at en enjeltstående idé – og ikke et utspekulsert plott – får bære handlingen i en bok. Og du skal ikke se bort ifra at dette er en bok av den typen som faktisk påvirker hvordan du opplever menneskene rundt deg, hva du fester deg ved.»
Mette Hofsødegård, Aftenposten

«Denne boken er en gave til alle unge som lider under mye ansvar og press (…) Forfatteren evner å berøre selv de såreste, ordløse følelser på en troverdig måte …»
May Grethe Lerum, VG