Mandag 15. februar ble historiens første Anne-Cath. Vestly-dag markert. Arrangementet var i regi av Kulturbydel Østensjø og Deichmanske bibliotek. 240 elever fra Bøler og Nøklevann skole hadde var samlet for å feire dagen. På kvelden var det ny feiring. Da samlet store og små seg på Bøler bibliotek for å mimre og høre om livet til Anne-Cath. Vestly.
Da hun levde var hun veldig glad i Bøler bibliotek og var en av dem som kjempet for at biblioteket ikke skulle legges ned. Hun gikk blant annet til biblioteket og lånte en haug med bøker, for at lånetallene skulle bli høyere.
Hun ble hedret blant annet for sitt forfatterskap og lokale engasjement ved at det ble avduket en byste av henne. Mandag 15. februar ville hun ha fylt 90 år.

BØLER: Arrangementet var i regi av Kulturbydel Østensjø og Deichmanske bibliotek. 240 elever fra Bøler og Nøklevann skole hadde var samlet for å feire dagen. De protesterte høylydt da BU-leder Arnfinn Aabø påsto at Anne-Cath. hadde skrevet bøkene om mormor og de 32 ungene.

– Det var åtte! ropte de skråsikkert.

Slektsspørsmål

Før prisutdelingen fortalte Elin Prøysen om livet til alles mormor og kanutt. Hun har skrevet boken om Anne-Cath. som heter «Veien til Tiriltoppen».

Jo Vestly kom også for å markere dagen. Han gikk selv på Bøler skole og skulle fortelle om hvordan det var å vokse opp som sønnen til den kjente barnebokforfatteren. Ungene derimot hadde helt andre ting de ville ha svar på.

– Hva heter moren til Anne-Cath. Vestly?

– Hva heter farmoren din?

– Hva heter onkelen din?

Spørsmålene ble så mange at han slutt måtte be om å få svare på slektsspørsmål etter samlingen. Men han satte stor pris på å få vite at i salen satt Espen, som akkurat hadde flyttet inn i hans gamle barndomshjem i Nøklesvingen 30.

Konkurranse

Elevene hadde forberedt seg til denne dagen ved å blant annet lage figurer fra Anne-Caths bøker. Klassene fikk hver sin felles premie, og begge skolene fikk bokgave til skolebiblioteket. I tillegg ble det delt ut premier til fire individuelle vinnere. Simon Meisfjord i 4B vant for sin strikkede Knerten.

– Jeg har blant annet brukt ledninger, en trepinne og en del av en hageslange, fortalte han stolt, og kikket ned i posen med premien. Der var det både bøker, lydbøker, musikk og spill.

SE FLERE BILDER FRA ANNE-CATH. VESTLY-DAGEN: HER

Byste

På kvelden var det ny feiring. Da samlet store og små seg på Bøler bibliotek for å mimre og høre om livet til Anne-Cath. Vestly. Da hun levde var hun veldig glad i Bøler bibliotek og var en av dem som kjempet for at biblioteket ikke skulle legges ned. Hun gikk blant annet til biblioteket og lånte en haug med bøker, for at lånetallene skulle bli høyere.
Hun ble hedret blant annet for sitt forfatterskap og lokale engasjement ved at det ble avduket en byste av henne. Mandag 15. februar ville hun ha fylt 90 år.

Dette skriver Nordstrands Blad