Forfatteren og illustratøren Svein Nyhus er tildelt den prestisjetunge Bokkunstprisen 2010. Juryen begrunner tildelingen slik:

Årets Bokkunstprisvinner er illustratør og har mottatt en rekke priser opp gjennom årene. Denne personens arbeider er karakteristiske ved at
illustrasjonene bygges opp lag på lag, med bakgrunner, figurer, teksturer, mønstre og detaljer som gjør uttrykket rikt og interessant; det er farger, lys og løft som gir bildene åpenhet og rom for ettertanke.
NBU gratulerer

Spennvidden går fra det realistiske og ordentlige, til det ekspressive og rare, ved å dreie, vende og overdrive formene for så å skape skumle hus, vidunderlige skikkelser og farlige steder. Disse kontrastene gir uttrykket energi og dynamisk kraft som snakker til både magen og til hodet.

I prosessen med å skape går Årets vinner langt i å eksperimentere med teknikker; badekaret kan fylles med maling, fat fylles med salt og overalt henger snorer med teksturerte ark til tørk. Nettopp dette dyptgående arbeidet med hvert eneste uttrykk gjør de ferdige oppslagene så unike og forseggjorte, samtidig som de innbyr til inspirasjon og gledelige visuelle minner.

Les også Svein Nyhus blogg