Johanne er syk og vet at hun skal dø. Jenny ønsker ikke å leve lenger. De skriver brev til hverandre, og gjennom brevene får vi vite mye om de to jentene, om deres liv, deres drømmer og tanker. Dette er en ungdomsbok som det er vanskelig å legge fra seg.

«I fjor hadde jeg kortere hår. Jeg likte å ha lange øredobber med steiner i. Og høyhalsede strikkegensere som var for store. Trange bukser. Og litt slitte sko. Sekk på ryggen. Men nå bruker jeg ikke øredobber. Jeg liker best å gå i myke strikkekjoler med tights under. Og joggesko som er veldig rene og stive og kjedelige. Jeg savner meg selv sånn som jeg var for ett år siden. Jeg savner det å være normal. Å ha en fremtid.»


Johanne.

«Hva skjer med oss når vi dør, tror du? Blir vi bare til jord eller blir vi kanskje til et dyr, en plante, en stjerne eller engel? Hvis jeg skulle blitt noe annet enn et menneske, ville jeg blitt en brennmanet. Brennmanet eller krokodille. En kjøttetende plante eller en kvelerslange. Noe folk ville flykta skrikende fra med armene over hue.»


Jenny.