Med Ordflyt vil brukere kunne høre på et utvalg av Cappelen Damms bøker på Windows- og Mac-maskiner, samt mobiltelefonen.

Aspiro Music står bak den spesialtilpassede streamingtjenesten som lar leseren ta med seg og høre på lydbøkene uansett hvor man befinner seg.

– Dette vil innebære en modernisering av lydbøkene som vil appellere både til nye og gamle brukere, sier Øisten Wahl, direktør i Cappelen Damm, i en pressemelding.

Lydbøkene vil bli tilgjengelig i en abonnementsløsning, ifølge Øistein Wahl.

Lydbøker på farten

Lydbøker på mobilen gjør at brukere kan høre bøkene uansett hvor de befinner seg. Ved hjelp av bokmerker vil man for eksempel enkelt kunne starte på pc-en, og fortsette der man slapp på mobilen.

Streamingteknologien gjør det dessuten unødvendig å laste ned filer eller holde orden i dette ”biblioteket” selv.

– Lydbøker er et veldig intressant og voksende marked, og vi vil også tilby vår streamingtjeneste i resten av Europa til forlag, lydbokklubber og andre forhandlere, som ønsker å distribuere sine bøker via online streaming, sier Gunnar Sellæg, administrerende direktør i Aspiro.

Ifølge bransjestatistikk fra Den norske Forleggerforening beregnes det norske markedet for lydbøker 2008 til 261 millioner kroner med en vekst på 38 prosent.

Audio Publishers Association (APA) regner med at verdensmarkedet for lydbøker i 2008 oppgikk til cirka 1 milliard dollar, basert på handel fra konsumenter og bibliotek verden over.

Aspiro Music står også bak musikkstreamingtjenesten Wimp, som er laget i samarbeid med Platekompaniet og Telenor.