Sigrid og Elin

Blant de tusenvis (lettere overdrevet) av buktende bokormer hugg Karmsunds lett mysende representant tak i to jenter. Nemlig Sigrid Myklebust og Elin Skogøy, begge elleve år, venninner og fra Steinerskolen. Og bokormer for tredje gang, og det skulle såvisst ikke stoppe der, nei. Bøker er gøy, er alle tiders, nemlig. Begge hadde de lest 30 bøker hver. Det var kravet det, for god orm å bli. Men, for alt hva det er verdt og i hele vide verden ellers, de liker godt å lese hele året rundt, de to. Så dette var ikke noe de hadde gjort kun for å bli stemplet bokormer. Sigrid hadde forresten lest en serie på fire bøker, Stallnova. En serie med hester i fokus og jenter. Det er jo ofte slik at der det er en hest, der er det ofte en jente også. En kjekk serie, slår Sigrid fast. Og så hadde hun lest mye forskjellig. Om ditt og datt, alt mulig. Elin hadde blant annet tatt for seg en bok om Guro som spilte fiolin og Eurora som ikke ville være dårligere, med sin cello. Og som Sigrid, hadde også Elin lest en mengde forskjellig, uten noen spesiell tråd eller mønster.

Over tårnet over tårnet

Årets bokormfest var den sjette i rekken, og elever fra 14 skoler har deltatt. Rossabø skole hadde flest deltakere – og hele 56 av de 188 bokormene går i tredje klasse. Gjennomsnittlig har hver orm lest 2.824 sider. Stablet oppå hverandre ville de leste bøkene raget over tårnet på naboen, Vår Frelsers kirke, så kan de si hva de vil, både biskop og prest. Avdelingsleder Beiermann er strålende fornøyd med årets tall. Og med den nye hovedsponsoren, Haugesund Sparebank. – Skryt gjerne av dem, oppfordrer Beiermann. Uten sparebanken hadde det for eksempel ikke vært mulig å hente inn populære Kjelsen. Så det så.