Cappelen Damm og Aspiro Music har inngått en avtale om utvikling og lansering av en ny streamingtjeneste for lydbøker. Tjenesten som kalles Ordflyt beregnes for lansering på det norske markedet til høsten.

Med Ordflyt vil brukere kunne høre på et utvalg av Cappelen Damms bøker på PC, Mac og mobil. Aspiro skal utvikle en spesialtilpasset streamingtjeneste som lar leseren ta med seg og høre på lydbøkene uansett hvor de er.

”Dette vil innebære en modernisering av lydbøkene som vil appellere både til nye og gamle brukere. Ordflyt vil tilgjengeliggjøre våre lydbøker på en helt ny måte og vi gleder oss til å lansere en abonnementsløsning som vi tror boklytterne vil oppleve som en attraktiv forbedring på mange måter,” sier Øisten Wahl, direktør i Cappelen Damm.

Lydbøker på mobilen gjør at brukere også kan høre på bøkene på farten. Ved hjelp av bokmerker vil man for eksempel enkelt kunne starte på PC’en, og fortsette der man slapp på mobilen. Streamingteknologien gjør det dessuten unødvendig å laste ned filer eller holde orden i dette ”biblioteket” selv.

”Vi er glade for å ha inngått en eksklusiv avtale med Cappelen Damm i Norge”, sier Gunnar Sellæg, administrerende direktør i Aspiro. ”Lydbøker er et veldig intressant og voksende marked, og vi vil også tilby vår streamingtjeneste i resten av Europa til forlag, lydbokklubber og andre forhandlere, som ønsker å distribuere sine bøker via online streaming."

Ifølge bransjestatistikk fra Den norske Forleggerforening beregnes det norske markedet for lydbøker 2008 til 261 millioner kroner med en vekst på 38 prosent. Audio Publishers Association (APA) regner med at verdensmarkedet for lydbøker i 2008 oppgikk til cirka 1 milliard dollar, basert på handel fra konsumenter og bibliotek verden over.