– Umiddelbart ble jeg ganske enkelt sur. Det var en stor overraskelse å se bøkene mine i fulltekst ute på nettet, og jeg så det som direkte uforskammet at noen hadde lagt dem ut uten å informere meg, sier John Haugan.

På nyåret 2010 mottok Haugan et brev fra NKI Forlaget stilet til forlagets forfattere. Der ble han gjort oppmerksom på at alle som hadde skrevet bøker på 1990-tallet, høyst sannsynlig ville finne en digital kopi gratis tilgjengelig på Bokhylla.no.

John Haugen, som til daglig er dosent i realfag ved Høgskolen i Oslo, gikk inn på Bokhylla.no og søkte på navnet sitt. Da dukket den ene etter den andre boka opp, lærebøker han hadde skrevet innen fysikk og andre realfag.

I dag er de ikke der lenger, ikke alle sammen.

– Jeg valgte å trekke flere av bøkene. Jeg syntes ikke noe om at de skulle ligge tilgjengelig for alle i fulltekst på nettet. I tillegg har dette en økonomisk side, ettersom det er bøker som fortsatt er i salg og gir royaltyinntekter, forklarer Haugan.

Les hele artikkelen på  www.bokogbibliotek.no