Og den som leste fra boken er også en av de aller yngste forfatterne som har lest fra egen bok på Bjørnsonfestivalen. Mattias Hollen Aasen er 16 år. Han er riktignok ikke alene om barneboken FLAKS; den har han skrevet sammen med faren sin John Hollen.

John Hollen fortalte om arbeidet med boken som begynte allerede da Mattias var mellom 8 og 9 år. Og idèen til boken var Mattias idè og noen av hans tanker og erfaringer ble det diktet videre på ? til de nå endelig var i mål med en fortelling som startet som en ?trøstebok? for alle som ikke opplevde å ha flaks her i livet.

Spesielt var det også at det ble lest og fortalt for et stort og voksent publikum, men å dømme etter responsen virket det som om publikum stort sett hadde meget god kontakt med ”barnet i seg”.

Et friskt initiativ fra Bjørnsonfestivalen å la en av årets barnebøker få det siste ordet under avslutningen av festivalen inne på Bjørnsontunet på Nesset, og forhåpentligvis ikke siste gang det skjer…