To år etter Anne-Cath. Vestlys død hedres hun av Posten med motiver fra de populære fortellingene.

To av fire julefrimerker er basert på Johan Vestlys kjente tegninger fra de populære barnebøkene om mormor og de åtte ungene.


Samtidig utgis to frimerker med motiver fra tradisjonsrike julebroderier: «Geitebukk av halm» og «Lysestake og misteltein». På den måten ønsker Posten å hylle også broderiet som kunstform og juletradisjon i Norge.

– Vi har ønsket å ære Anne-Cath. Vestly med en frimerkeutgivelse, og blant hennes populære barnebokfigurer har vi valgt «Mormor og de åtte ungene», sier Halvor Fasting, frimerkedirektør i Posten Norge.


Frimerkedirektøren regner med at hele opplaget på om lag 10 millioner frimerker blir revet bort før julen ringes inn.

Den folkekjære barnebokforfatteren døde i desember 2008, 88 år gammel.

Posten startet ikke med julefrimerker før i 1971, men de ble raskt en kjær tradisjon for Posten.

– Vi opplever at folk holder fast ved tradisjonen med julekort. En håndskrevet julehilsen viser omtanke og oppleves som mer personlig enn SMS og e-post. Det blir alltid litt ekstra omtanke og flid i produksjonen av disse merkene, sier Fasting.

Årets julefrimerker vil være i salg fra mandag 15. november.