Nyheter

I Morgentåkedalen blir film

Jan Deberitz bok «I Morgentåkedalen» skal nå bli film. Boka ble utgitt av Fabritius forlag i 1981, i Bokklubben i 1983 og på Damm forlag i 2007 og er illustrert av Ronald Jakobsen.
Boka handler om Mosetussene og en av disse, Morkel Mosetuss, er hovedpersonen. En annen sentral skikkelse er Grumleren, monsteret mosetussene må passe seg for. Illustrasjonene viser stemningsfulle og eventyraktige tåkelandskap hvor skikkelsene går i ett med omgivelsene.
Det er Aleksander Leines Nordaas som står bak filmplanene. Norsdaas er en norsk filmregissør og manusforfatter, som jobber og er medeier i produksjonsselskapet Yesbox Productions i Bergen. Han regisserte kortfilmen Bak lukkede dører som fikk prisen Best Short Film ved Os internasjonale filmfestival 2008. Senere vant samme film som Beste norske og Beste nordiske kortfilm under Minimalen i 2009.

I 2005 regisserte han nullbudsjettspillefilmen Sirkel, som fikk Sparebanken Vests Publikumspris ved Bergen internasjonale filmfestival i 2005

1 Kommentar

  1. Jeg var med i skuespillet på kronstad skole.

Kommentarfeltet er stengt

Ansvarlig redaktør: Alexander Løken
Redaktør: A. Audhild Solberg

E-post: sekretariat@nbuforfattere.no

Telefon: (+47) 22 47 85 70

Postadresse: Postboks 1898 Vika, 0124 Oslo