Fokus på barnebøker

– Barnebøker blir stemoderlig behandlet, sier Stig Elvis Furset i Buskerud fylkesbibliotek.
LitteraturtreffBuskerud fylkesbibliotek, som nylig mottok nylig prisen Årest bibliotek 2010 av Norsk Biliotekforening, samlet fredag over 60 deltakere fra bibliotek og kommuner i hele Buskerud til et stort seminar om barn- og ungdomsbøker i fylkestingssalen på fylkeshuset i Drammen.

– Vi vil skape rom for gode oppleveler, og det er viktig for bibliotekarene at vi øker kunnskapen om ny litteratur slik at deltakerne lettere kan formidle til barn, foreldre og lærere, sier spesialbibliotekar Stig Elvis Furset i Buskerud fylkesbibliotek.

Gir råd til bibliotekene
Fylkesbibliotekets oppgaver er blant annet å yte bibliotekfaglig veliledning til folke- og skolebibliotekene i fylket.

Dagens seminar er bare et av mange kurs og møter som Buskerud fylkesbibliotek arrangerer hvert år.

Under boktreffet i fylkestingssalen fikk deltakerne møte forfattere og illustratører og se eksempler på barne- og ungdomsbøker som ble gitt ut i fjor. Furset mener det er viktig med fokus på denne type litteratur.

Høyt nivå
– Spesielt norske billedbøker holder et høyt internasjonalt nivå, men barne- og ungdombøker får ikke noe særlig oppmerksomhet i media, og derfor snakker vi om denne litteraturen i dag, fortsetter han.

Blant deltakerne var det mange som nysgjerrig kikket rundt på bøkene som ble visst fram.

– For meg som jobber på skolebibliotek er det veldig inspirerende og nyttig å få innsikt i det som rører seg av barne- og ungdomslitteratur, sier bibliotekar i Øvre Eiker, Lene Myrvold Velle.

– Det gjør at jeg lettere kan foreslå litteratur for de rette aldersgruppene, avslutter hun.

Info 

 

Carsten Øhrn 21.01.2011