– Det er spesielt gledelig å kunne lansere klassikeren Kildens utspring, av Ayn Rand, til en så hyggelig pris. Selvsagt må e-bøkene koste mindre enn papirbøkene, sier forlagssjef Jan Mesicek i Forlaget Lille Måne. – Det er en skandale slik de store forlagene har prøvd å presse opp e-bokprisene. Vi lanserer våre første elektroniske utgaver til kr. 49,- per bok og vi taper ikke penger på det! I løpet av mars, vil de fleste av våre bøker bli tilgjengelig i elektronisk utgave, og lanseringstilbudet varer ut april måned.

Bokbransjen er inne i en periode med store omveltninger, og viktigheten av kontinuerlig å forebedre og fornye seg er tydligere enn noen sinne. Nå kommer det  ny teknologi, nye produkter, markeder, markedsføringskanaler og utgivelsesplattformer – hele tiden.

Forlaget lille måne er en mediebedrift som møter forandringene istedenfor å late som de ikke finnes. Vi er på frontlinjen når andre venter og trekker ut i det lengste; vi tør å være med på å utvikle bransjen i en positiv retning; og vi har derfor allerede nå utviklet vår egen e-bokløsning, uavhengig av "fellesløsningen" til Den Norske Bokdatabasen. Bøkene kan du kjøpe i netthandelen vår.

E-bøkene er i epub format og kan leses på pc, mac, iPad/iPhone, Android og de fleste lesebrett, dog ikke Kindle. 

Vår spesialitet er kostholdsbøker med fokus på lavkarbo, men vi utgir også selvutviklingsklassikere, noen romaner og filosofiske bøker. – Klassikeren – Det er spesielt gledelig å kunne lansere klassikeren Kildens utspring, og den kritikerroste romanen Mot medvind, er blant de første bøkene som tilbys til under en femtilapp – moms inkludert.

Lille Måne mener de store og tunge aktørene har alt å tjene på at mindre forlag ikke lærer seg hvordan e-bøker fungerer, slik at de alene gjennom sin distribusjonskanal sitter på kunnskapen. Vi tok en beslutning ifjor høst, om at vi skal besitte denne kunnskapen selv. Da kan vi tilby en fleksibilitet overfor våre forfattere og lesere som storforlagene neppe vil klare å matche med det første. Vi kan snu oss rundt på dagen (og natten) for å ha en ny e-bokutgave klar, samt oppdatere våre fagbøker og tilby gratis oppdateringer til alle leserne.

– Vi vil slippe nyheter kontinerelig ut mars måned, og ha lanseringstilbudet i første omgang ut april, sier forlagssjef Jan Mesicek.