Boka handler om de 14-årige vennene Raphael, Gardo og Rat, som bor på en søppeldynge. Hver dag vasser de i fjell av søppel og leter etter ting de kan tjene litt penger på. De sorterer søppel, puster inn søppel og sover på søppel hver eneste dag. Inntil Raphael en ulykkelig lykkedag finner en liten skinnveske som inneholder noe mystisk, så mystisk at han bestemmer seg for å beholde det selv når politiet tilbyr en pen sum i finnerlønn.

Og snart må Raphael og vennene hans løpe for livet. De må bruke all sin kløkt og sitt mot for å holde seg unna sine forfølgere, og det er opp til de tre gateguttene å løse mysteriet og ordne opp i en forferdelig urett som er begått.

Dette er en rørende og spennende historie om fattigdom, håp, vennskap, urettferdighet og drømmen om et bedre liv. Boka har forskjellige fortellerstemmer, slik at vi får historien fortalt fra ulike vinkler.
Spenning for ungdomstrinnet.