Her er andre bok om Polly-Esther og monstervennen hennes Lo. Lo har en stor, hårete familie som bor i Kakafonia. En dag blir Polly-Esther og Lo med tungt hjerte invitert til konfirmasjonsfest i Kakafonia til kusine Latrine, noe som Lo syns er fryktelig. Han mener Polly-Esther bare skal la finkjolen henge igjen hjemme og heller ta på seg en vernedress. Lo mister matlysten og har mareritt om natten når han tenker på den grusomme festen han snart skal på.

Monster-konfirmasjonsfesten blir langt fra noen vanlig fest, for monstrene har nemlig ingen manerer. Til slutt handler det rett og slett om å overleve familiefesten. Polly-Esther forstår at her må noe gjøres, og forsøker å lære monstrene hvordan man kan få det koselig på fest.

Boka er full av humor, spenning, morsomme ordspill og fantastiske illustrasjoner. Lettlest bok, som passer fint som høytlesningsbok for barn fra skolealder og lese selv bok fra ca 8 år.