Mørketid er nok en ungdomsroman som handler om vampyrer, dog med en annen vri. Her er bloddrikkerne levende og kan drepes som vanlige mennesker, de jakter kun en gang hver fjerde måned og resten av tiden drikker de donorblod av rødvinsglass.

Hovedpersonene i fortellingen er femtenåringen Runa og bestevennen Åge. Runa kommer fra en tradisjonsrik bloddrikkerfamilie på Oslos vestkant, og tåler ikke synet av blod. Åge er en keitete synkronspiller som liker å spille dataspill. Vennskapet settes på prøve når han finner ut at Runa er bloddrikker, og det blir ikke bedre når han får høre at hun i tillegg er en av «De mørke» – farlige og uberegnelige skapninger som er født med et svart hjerte og spaltede pupiller.

Etterhvert blir Runa og Åge trukket inn i et spill hvor ingen er den de gir seg ut for å være. Et spill der noen må dø. Dette er en fortelling om dystre hemmeligheter, uforutsigbare fiender, håpløs forelskelse, action og humor.

Du kan lese anmeldelse av boka her og her.
Spenning for ungdomstrinnet.