nesboSom noen har fått med seg har Norli og Libris samlokalisert hovedkontorene sine på Lysaker og etter nesten 12 år i Universitetsgata fikk jeg oppleve hvordan ekte hardbarka storbyboere har det med bytte av kollektivtransport og NSB-kaos. Borte er de rolige morgene med bok på t-banen (nå lyver jeg – som faste lesere vil huske så få jeg sjelden sitte på banen, da må man skyopp grytidlig!). Første dagen på Lysaker hadde også en ekstra godbit i vente, fordi himmelens sluser åpnet seg og syndefloden tok skinnegang, tog og det meste av annen transportmulighet. Jeg sto våt og kald og bekymret meg for om vårens lungebetennelse kunne ha godt av så mye vann mens den ene bussen etter den andre kjørte forbi. Resultatet ble reisevei på ca 2 timer og meget sultne barn hjemme… Men jeg skal jo ikke klage – verre for dem som bor i Drammen og sånn…

Men nå har mirakelet skjedd at jeg har fått tilddelt en av NorliLibris 3 parkeringsplasser for vanlig dødelige. Man må gjennom en søkeprosess, men mine behov ble altså veid og funnet tunge nok, eller så var det ikke andre som søkte? Så nå er situasjoen totalt snudd. Jeg kjører avgårde lykkelig og blid på morgenen og svosjer i den fine nye tunnelen som går neste hjemmefra og helt til baksiden av Aker Brygge! Takk til Oslo kommune for den.

gjenferd_lydbokOg det beste av alt: Man kan høre på lydbok! Det kan man selvsagt på t-banen også, men der er det så mye bråk at det aldri har vært behagelig. Nå derimot, plopper jeg inn Gjenferd i bilens cd-spiller og håper på litt kø.. Boka er nemlig kjempespennende, som Jo Nesbøs bøker alltid er. Mannen har en egen evne til å lage historier som er utrolig gøy, karakterer der jeg ikke går i surr (hvem var nå han igjen…?) og mord som er skikkelig ekle/sjokkerende (og det er godt gjort i våre dager å sjokkere en erfaren bokhandler).   Og så er jo mannen veldig kjekk (er det lov å like en bok basert på at forfatteren er kjekk?)  og jeg ser for meg Nesbø selv i rollen som Hole – ikke til å unngå….hvis Aksel Hennie ender opp i den rollen også så skriker jeg. :-)

 

kø

 

Men altså: Kø er nå blitt et gode (alt med måte selvsagt) og veien til lykke er å slippe NSB. Lydbok har magiske evner som forandrer kjedelig bilturer til actionfylte eventyr med grufulle mordere i baksetet.