Barnebokappene kommer!

Barnebokappene er fortsatt nokså nye i Norge, men dette er i ferd med å endre seg.  I forrige uke lanserte Cappelen Damm barnbebok App om Tor Åge Bringsværd's Karsten og Petra.

' Bøkene om bestevennene Karsten og Petra er en av de største norske barneboksuksessene noensinne.' sier forlaget i pressemeldingen: 'De første bøkene forteller om hvordan det er å være ny i barnehagen og finne venner der. De neste bøkene handler om alt det morsomme de gjør i barnehagen. Når applikasjonen lastes ned, får man et bibliotek med en bokhylle hvor de bøkene man har kjøpt vil legge seg. Den første boken i serien, Karsten får ikke sove følger med og står allerede i bokhyllen. Under bokhyllen er en Karsten og Petra-bokhandel som inneholder de andre bøkene som er til salgs. Applikasjonen er laget slik at selv små barn kan bruke den på egen hånd. Man kan velge å få historien lest opp med automatisk bildevisning, eller man blar selv og leser.'

Bøkene har vært tilgjengelige på App Store f.om. 5. august.

Første bok (Karsten får ikke sove) er gratis.
De neste (foreløpig Petra begynner i barnehagen, Petra vil bli dyrlege, Karsten og Petra er bestevenner, Karsten og Petras Lucia-fest) koster kr 42,- inkl mva.